educació

Arriba la primera jornada sobre l'autisme a l'Alt Pirineu

L’associació Autea organitza el 12 i el 13 d’abril aquest esdeveniment per tal d’oferir una formació específica als professionals del sector

Representants d'Autea Alt Pirineu.Cynthia Sans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Seu d’Urgell serà l’escenari de la primera jornada sobre el trastorn de l’espectre de l’autisme (TEA) de l’Alt Pirineu. Organitzada per Autea (l’Associació del Trastorn de l’Espectre de l’Autisme) Alt Pirineu, la iniciativa va dirigida a professionals dels àmbits de la salut, l’educació, de l’acció social i a tots aquells agents socials que tenen relació amb les persones amb aquest trastorn i les seves famílies. L’objectiu de l’esdeveniment és oferir una formació específica per tal de “poder garantir el millor acompanyament per part dels professionals i agents socials a les persones amb TEA del territori”, va explicar Inés Martí, vicepresidenta i vocal de l’associació Autea.

La jornada tindrà lloc el 12 i 13 d’abril. El primer dia estarà format per ponències de professionals especialitzats i amb una reconeguda trajectòria en l’àmbit de l’autisme, i el segon serà el torn dels tallers. Noemí Balmaña, psicòloga infantil i juvenil especialitzada en autisme, obrirà la jornada parlant de la importància de la intervenció en edats molt prematures. Víctor Adé, psicopedagog de la Universitat de Barcelona, centrarà la seva locució en el període de l’adolescència, i Neus Elias, psiquiatra infantil i juvenil de l’hospital de Sant Joan de Déu, tractarà la transició a la vida adulta.

El dissabte i últim dia de la jornada serà el torn de dos tallers pràctics. Aquests seran impartits per Adé i per Eva Flotats, psicòloga infantojuvenil especialitzada en autisme.

L’aforament serà limitat, per això des d’Autea Alt Pirineu es demana als interessats que s’hi inscriguin a través d’un formulari que està penjat a internet.

tracking