Reportatge

Entre les parets del Consell General

Dues visitants durant la jornada de portes obertes al Consell General.Fernando Galindo

detail.info.publicated
Neus Tomàs

Creat:

Actualitzat:

Amb motiu de la celebració de la festa nacional, el Dia de la Constitució, el Consell General es va omplir de gent que volia aprofitar la jornada de portes obertes per poder visitar-lo. Per a molts va ser la primera vegada a entrar-hi, com és el cas de Nanni Jiménez, que va quedar “impressionada”, o del Yeko Muñoz, que va viure per primer cop aquesta festivitat i “tenia moltes ganes de conèixer el Consell General”. El Yeko va explicar que “he visitat els dos edificis, a Casa de la Vall es respira història en tots els seus centímetres, en canvi, al nou Consell es pot apreciar la gran diferència de segle i la modernitat”.

Per altra banda, en Carles Solanas ja havia estat a la cambra legislativa feia deu anys, però en aquesta ocasió va voler que els seus fills “coneguessin els diferents poders que hi ha al país”. Per a ell, ahir va ser un dia “per pensar i rememorar”, ja que, segons detalla, “el Dia de la Constitució és un dia institucionalment molt important perquè fa 31 anys que es van decidir les bases del país que coneixem avui en dia”.

Antonio Juárez va relatar que “l’aprovació de la Constitució l’any 1993 va ser un canvi total i absolut, tant en l’àmbit polític com social. Per a mi va ser el canvi definitiu cap a l’Andorra moderna”.

Josep Planes i la seva dona van venir a passar el dia al Principat sense saber que tot estaria tancat. “Hem vingut de compres i no sabíem que era festa”, per això van decidir participar en la tradicional ballada de sardanes, per “divertir-nos d’una altra manera”.

Finalment, n’hi ha que van ser molt crítics amb els andorrans que van marxar fora del Principat, com el Yeko, que va manifestar que “si la gent marxa en aquestes dates tan assenyalades es perdrà la tradició i això és lamentable”.

tracking