COL·LECTIUS

Només deu psicòlegs han signat el conveni amb la CASS

El col·legi estudia el motiu pel qual no s’inscriuen més professionals a la cartera de serveis

El president del Col·legi de psicòlegs, Òscar Fernández.C. CEDRO

Publicat per
Neus Tomàs

Creat:

Actualitzat:

El president del Col·legi de Psicòlegs d’Andorra, Òscar Fernández, ha assenyalat en declaracions al Diari que s’està duent a terme un diagnòstic per esbrinar quin és el motiu pel qual no s’inscriuen més professionals dins la cartera de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS), tot i que es va estar reclamant “durant tantíssim temps aquesta incorporació”. Fernández ha destacat que actualment ja n’hi ha deu de convencionats i el col·legi està “treballant perquè en siguin més”.

El president de Copsia ha ressaltat que “vull saber quin és el fre, perquè em consta que una part és la burocràcia de tramitació lenta, però també hi ha reticències per part dels mateixos psicòlegs”. El problema burocràtic, segons ha afirmat, s’està treballant conjuntament amb el ministeri de Salut i la CASS, però manifesta que les rectificacions són “lentes”. Fernández ha volgut posar sobre la taula que no vol “culpar ningú” per la falta de psicòlegs en la cartera de serveis, ja que creu “que passen diverses coses”.

Ara per ara el que vol fer el president de Copsia és un seguiment juntament amb els professionals que comencen els tràmits per convencionar-se a la Seguretat Social i així “veure quines dificultats hi ha durant el procés”.

La CASS va començar a cobrir els tractaments de psicologia el passat mes de setembre arran de mesos de negociació amb el col·lectiu i d’una llarga reivindicació per part dels professionals, intensificada després dels estralls que va deixar la pandèmia en matèria de salut mental.

CREIXEN LES VISITES TELEMÀTIQUES

La demanda de les visites de forma telemàtica ha augmentat significativament, tal com ha assenyalat el president del Col·legi de Psicòlegs d’Andorra (Copsia), Òscar Fernández tot i que les cites presencials “avui dia encara són més nombroses”. Segons Fernández, l’increment de consultes per videotrucada és degut al fet que fa quatre anys, durant la pandèmia, “es va instaurar la cultura de les reunions telemàtiques” afegit al fet que “les persones que van rebre tractament durant aquella època van establir un vincle que encara mantenen de la mateixa manera amb el professional”, tot i que ha destacat que anys enrere aquesta alternativa “semblava impossible”.

tracking