ESTADÍSTICA

Les empreses ocupen 712 treballadors en activitats de recerca i desenvolupament

El 90,3% de les empreses ha comptat amb algun empleat intern fetn R+D

Gràfic d'estadística

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En termes generals, i durant l’any 2022, les empreses d’Andorra han ocupat un total de 712 persones internament, 417 homes i 295 dones, en activitats de recerca i desenvolupament, segons les dades més recents que hapublicat estadística.

Pel que fa a les hores efectives treballades pel personal de l’empresa, representen 742 mil hores en total. A més a més, 157 mil hores més les han fet persones externes integrades en R+D intern l’any 2022. El 90,3% de les empreses han comptat amb algun treballador intern.

Quant a la distribució del personal de l’empresa dedicat a R+D, s’observa que per part dels homes el 14,3% són investigadors, el 35,4% són tècnics i el 50,3% són auxiliars o altre personal de suport. Respecte a les dones, el 4,7% són investigadores, el 37,4% són tècniques i el 57,9% són auxiliars o altre personal de suport.

Pel que fa a l’edat del personal de l’empresa ocupat en R+D s’observa que predominen les franges d’edat compreses entre els 25 i 54 anys.

Globalment, el personal intern de l’empresa dedicat a R+D treballa majoritàriament en el camp o la disciplina científica d’enginyeria i tecnologia; pel que fa als homes amb un 49,6%. Quant a les dones, el camp o la disciplina científica al qual es dediquen està més repartit i destaca, amb el 31,3%, el camp de les humanitats i les arts.

Quant a la despesa en activitats de R+D interna, l’any 2022 representa uns 5,1 milions d’euros en total que s'han finançat majoritàriament mab fons propis

tracking