CATALUNYA

El Parlament aprova la resolució a favor de Mendoza que havia rebutjat

El PSC i Vox hi voten en contra i Junts canvia de parer i hi dona suport

L'activista andorrana Vanessa Mendoza al Parlament català.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La comissió d’Igualtat del Parlament de Catalunya va aprovar ahir una resolució de suport a Vanessa Mendoza, presidenta de Stop Violències. Aquesta resolució respon a la declaració institucional fallida del 23 de novembre, també projectada en suport de l’activista i per denunciar la vulneració de drets a Andorra a conseqüència de la prohibició d’avortar, que no va poder anar endavant perquè PSC i Junts per Catalunya es van desmarcar.

Aquest cop, la resolució només ha obtingut els vots en contra de Vox i el PSC, com ha expressat Stop Violències, que afirma que “és el mateix un masclisme de dretes que d’esquerres”, en una al·lusió directa al posicionament del PSC i Vox.

El novembre passat la declaració a la junta de presidents va fracassar perquè Junts i el PSC se’n van desmarcar. La declaració sí que tenia el suport dels grups parlamentaris d’ERC, En Comú Podem i la CUP. Mendoza estava present a la cambra catalana perquè hi havia prevista la declaració institucional per donar-li suport i per denunciar la situació dels drets humans a Andorra, que finalment no es va fer per falta de consens entre els partits polítics.

La vicepresidenta de Junts i secretària segona de la Mesa del Parlament, Aurora Madaula, es va mostrar contrària i va obrir una crisi al seu partit, parlant de “violències de companys”. Madaula es va comprometre en nom de Junts a donar suport a una declaració al Parlament sobre el dret a l’avortament a Andorra sense consultar-ho amb la direcció del partit ni la cúpula del grup parlamentari, que va rebutjar el text. Junts es va posicionar inicialment a favor de la declaració sense gaire entusiasme, mentre que el PSC, segons els grups impulsors, havia presentat un text alternatiu sense fer cap referència a Andorra.

tracking