Consell de ministres

170 pacients es tracten amb psicòlegs convencionats

El Govern cancel·la l’atenció per la covid i als refugiats ucraïnesos perquè ja hi ha serveis

Guillem Casal durant la roda de premsa.SFGA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’atenció psicològica dels professionals de la salut mental convencionats per la CASS és d’un treballador per cada catorze pacients. En xifres absolutes, són dotze psicòlegs i 170 pacients fins al gener del 2024, data des de la qual es tenen les darreres dades confirmades.

El ministre portaveu, Guillem Casal, en la roda de premsa posterior al consell de ministres va avançar que Govern havia aprovat, per petició del ministeri encapçalat per la ministra Helena Mas, deixar sense efecte el programa d’atenció psicològica en el marc de l’emergència sanitària de la covid-19, així com als refugiats ucraïnesos. “Aquesta decisió es pren tenint en compte que des de mitjan 2023 els actes de psicologia ambulatòria estan inclosos pel finançament públic”, va explicar Casal. Per aquest motiu, aquesta atenció passa a ser atribuïda a la Caixa Andorrana de Seguretat Social i, per tant, “ja no escau aquesta necessitat o vigència d’aquests dos programes”, va matisar Casal.

Tanmateix, el ministre portaveu va manifestar que les persones que actualment estiguin dins algun dels dos programes de tractament en curs poden completar-los i que la mesura ateny tots aquells que vulguin iniciar el procés a partir d’ara, un cop que entri en vigor el decret.

Casal també va aportar dades sobre quanta gent es va beneficiar d’aquests serveis al llarg del temps que han estat vigents. En el context del coronavirus, un total de 122 persones es van acollir a aquesta cobertura, mentre que en el cas d’ajuda humanitària als refugiats ucraïnesos vinguts al Principat només tres persones es van decidir per demanar ajuda pel que fa a la salut mental.

Pel que fa a les demandes realitzades des del Col·legi de Psicòlegs d’incrementar el nombre de sessions i que siguin els mateixos professionals qui ho decideixin, Casal va explicar que Salut està en constant contacte amb el col·legi i que s’analitzarà la petició.

+

QUART INTENT PER AL TEDH

Govern enceta la quarta convocatòria per trobar un jutge andorrà per al TEDH. Les tres anteriors crides no van aconseguir el mínim de tres aspirants, els quals es poden presentar fins al 12 d’abril.

OBRES A CIUTAT DE VALLS

S’obre el període de licitació dels treballs de reformes que s’han de fer a l’escola francesa de Ciutat de Valls, els quals tindran una durada mínima de vuit mesos i que es faran en períodes no lectius.

EL REGISTRE ‘.AD’, EN LÍNIA

El procés de registre de domini .ad es gestionarà, a partir del 22 de maig, de forma digital per oferir una gestió més còmoda a les empreses i altres entitats interessades a tenir presència digital.

tracking