SOSTENIBILITAT

Govern reivindica el Servei Meteorològic en l'estudi del clima i l'acció climàtica

Forné constata que els avenços tecnològics ajuden a gestionar les sensibilitats climàtiques

David Forné durant la intervenció.SFG

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’estudi del clima i, en conseqüència, del canvi climàtic és clau per poder continuar impulsant accions per adaptar-se als canvis. Uns canvis que ja s’estan observant i que el canvi climàtic està provocant arreu del món. Sense anar més lluny, per exemple, el país ha patit aquest any l’hivern més càlid des del 1950, tal com va informar fa uns dies el Servei Meteorològic. És per aquest motiu que el secretari d’Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat del Govern, David Forné, va reivindicar ahir el paper i l’aportació del Servei Meteorològic Nacional en aquest camp. El dirigent va constatar que els avenços tecnològics, relacionats amb la millora del coneixement del planeta, l’atmosfera i els recursos hídrics ajuden a gestionar i entendre les sensibilitats climàtiques. Per això, les previsions meteorològiques i climàtiques són la base de la planificació per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) marcats per les Nacions Unides per al 2030.

“Només aprofitant el coneixement científic i impulsant la cooperació i la innovació assolirem el repte d’un món més segur i resilient per a les generacions futures”, va destacar Forné.

El secretari d’Estat ho va mencionar durant el discurs d’obertura de l’acte impulsat pel Servei Meteorològic Nacional a l’MW Museu de l’Electricitat de FEDA sota el lema A primera línia de l’acció climàtica, i que tenia com a objectiu commemorar el Dia mundial de la meteorologia, que tindrà lloc demà.

“El canvi climàtic és una amenaça real i innegable per a tot el planeta, per això les nostres polítiques tenen com a eix vertebrador la sostenibilitat i la reducció de gasos d’efecte hivernacle per assolir la neutralitat de carboni l’any 2050”, va asseverar Forné. Per aquest motiu, va emfatitzar que des del Govern es continuarà donant suport al servei i a l’Oficina de l’Energia i del Canvi Climàtic (OECC) perquè continuï sent el punt d’unió entre la comunitat científica i l’acció climàtica que engloba el desenvolupament sostenible.

L’acte va comptar amb la participació de la tècnica de l’OECC Lucía Rivero i la coordinadora de l’Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic, Eva Garcia, que van explicar la importància d’una visió transversal per coordinar totes les accions entre tots els organismes del país i també amb els països fronterers, per poder assolir de forma exitosa els objectius marcats.

Així mateix, també va prendre part en la trobada el director de FEDA, Albert Moles, qui va indicar el camí que s’ha marcat la parapública per avançar cap a la neutralitat de carboni. Finalment, va tancar l’acte el director d’Energia i Transports, Carles Miquel.

tracking