CONCESSIONS

L'UTE del transport sanitari acaba en 'divorci' entre socis

Una ambulància de l'UTE.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les dues empreses que concorren al concurs per explotar el transport sanitari no medicalitzat són Ambulàncies del Pirineu (que ja l’havia explotat amb anterioritat) i Ambulàncies Valira, que forma part de la unió temporal d’empreses (UTE) que el gestiona actualment. Formalment, no apareix la catalana Ambulàncies Egara, però manté l’aliança amb Valira. La que s’ha desmarcat és la tercera pota de l’UTE, Ambulàncies Carlemany. Fonts coneixedores van explicar que hi ha hagut una trencadissa entre els socis motivada per desavinences “molt importants” que no han transcendit.

No obstant això, Ambulàncies Carlemany té una presència indirecta en el concurs. Les mateixes fonts van indicar que ha ofert el suport logístic a Ambulàncies del Pirineu i, per tant, posa a la seva disposició els vehicles. Aquest acord entre les dues companyies implicaria enfortir l’oferta d’Ambulàncies del Pirineu, que precisament va perdre la concessió perquè l’UTE actual va quedar millor posicionada en l’edicte convocat pel SAAS el 2021. Curiosament, tampoc havia estat la guanyadora de la licitació, però la va acabar assumint perquè l’empresa vencedora va renunciar a l’explotació.

L’etapa més recent del servei ha estat molt convulsa pel conflicte laboral amb la plantilla i els problemes han acabat esquitxant la relació entre els socis.

tracking