METEOROLOGIA

La neu baixarà fins a 1.000 metres aquesta nit

Meteorologia manté activat l’alerta groga per vent i nevades a la major part del país fins demà

La nevada al sector de La Coma d'ArcalísMeteo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Les precipitacions de neu estan afectant les cotes per sobre dels 1.800 metres i la previsió és que baixi per sota dels 1.500 metres a la tarda i fins als 1.000 metres a la nit, segons informa Meteorologia. El servei indica que s'han acumulat 8 centímetres a Perafita i 7 centímentes a la Tossa d'Espiolets i al Bony de les Neres.

La resta del pais registra pluges que han deixat ja 11,9 mm a Sorteny, 10,8 mm a la Borda Vidal i 10,4 mm a les Salines i al roc de Sant Pere, segons han recollits les estacions meteorològiques. El pronòstic apuntaque les precipitacions es mantindran de manera generalitzada durant tot el dia. Per a demà es preveu clarianes al matí i precipitacions a la tarda i al vespre, amb una cota de neu que pujarà als 1.800 metres.

Avís groc

Meteorologia manté activat des d'ahir l’avís groc per vent i nevades ala major partdel país fins demà. La previsió ahir era que les precipitacions vinguin acompanyades de fanga causa dela massa de pols en suspensió que afectarà el país aquesta nit. Les ràfegues de vent poden arribar als 100 quilòmetres per hora als cims i des de Protecció Civil demanen precaució en les activitats de muntanya.

Mobilitatva recordar que fins al 15 de maig continuarà el període d’obligatorietat de dur el vehicle equipat per circular amb neu i va remarcar que el vent i lesprecipitacions generalitzades afectaran tot el territori.

Mapa de l'avís groc

tracking