CATALÀ

Un centenar d'alumnes ha participat en el Voluntariat per la llengua

La ministra Mònica Bonell ha entregat els certificats de participació aquest matí al Col·legi Espanyol María Moliner

Lliurament de diplomes als participants del Voluntariat Lingüístic del Col·legi espanyol María MolinerSFGA/JAViladot

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Un centenar d'alumnes ha participat al programa de Voluntariat per la llengua del Col·legi Espanyol María Moliner, que conformen un total de 48 parelles lingüístiques.

La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, ha entregat aquest matí els certificats de participació que acredita que han completat les trobades de conversa en català. Els alumnes han aprofitat l’acte per exposar l’experiència viscuda durant el voluntariat, un programa que es troba consolidat al centre educatiu públic del sistema espanyol d’ensenyament. La ministra Mònica Bonell ha agraït, durant l’acte, la predisposició de l’alumnat per integrar els nouvinguts a través de la llengua, així com la tasca que du a terme el professorat de l’Àrea de Formació Andorrana del centre, encarregat de coordinar el programa amb el Servei de Política Lingüística del Govern, que és qui expedeix els certificats.

“L’intercanvi d’experiències entre les parelles lingüístiques enriqueix tant els aprenents de català, que entreu en contacte amb la nostra llengua i adquiriu fluïdesa a l’hora de parlar-la, com els voluntaris, que també accediu a nous coneixements sobre les cultures i societats d’origen dels vostres companys nouvinguts”, ha assegurat Mònica Bonell.

A l’acte també hi han estat presents l’ambaixador d’Espanya a Andorra, Carles Pérez-Desoy; el director del Departament de Sistemes Educatius, Albert Maluquer, i el director del Departament de Política Lingüística, Joan Sans, del Govern; així com el director del Col·legi Espanyol María Moliner, Alejandro Javier González, i altres responsables del sistema educatiu andorrà i espanyol.

tracking