FOMENT DEL CATALÀ

Cent alumnes reben diplomes de voluntaris per la llengua

Els joves participants en el voluntariat.SFGA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Un centenar de joves van rebre ahir els certificats de participació en el voluntariat per la llengua jove, que conformen les 48 parelles lingüístiques del col·legi espanyol María Moliner,de la mà la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell.

“L’intercanvi d’experiències entre les parelles lingüístiques enriqueix tant els aprenents de català, que entreu en contacte amb la nostra llengua i adquiriu fluïdesa a l’hora de parlar-la, com els voluntaris, que també accediu a nous coneixements sobre les cultures i societats d’origen dels vostres companys nouvinguts”, va assegurar Mònica Bonell davant l’alumnat, el qual va aprofitar l’acte per exposar l’experiència viscuda durant el procés, un programa que es troba consolidat al centre educatiu públic del sistema espanyol.

El voluntariat per la llengua jove té com a objectiu la integració dels nouvinguts a través de l’ús i la pràctica de la llengua entre companys de classe. Per aquest motiu, les parelles lingüístiques es troben per mantenir conversa amb una periodicitat setmanal, de manera que els alumnes de nova incorporació puguin fer servir la llengua oficial amb alumnes catalanoparlants i perfeccionin els coneixements de català que adquireixen a classe.

El projecte s’inclou dintre del Voluntariat per la llengua del servei de Política Lingüística i, des dels inicis d’aquest programa, l’any 2005, hi han participat més de 2.000 persones de més de 45 països diferents.

tracking