CULTURA

Tot llest per a l'estrena de l'onzena edició de l'Andorra Sax Fest

El festival compta amb 270 acreditats i una destacable participació de músics xinesos

Un moment de l'edició del 2023 de l'Andorra Sax Fest.ANDORRA SAX FEST

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Una nova edició de l’Andorra Sax Fest, i ja en van onze. El concurs de música de saxofonistes s’està convertint en un esdeveniment de petjada mundial, i així ho recull el diferent ball de nacionalitats que hi participen en els vuit dies que dura el festival, entre el 28 de març i el 5 d’abril. L’exemple més rellevant són els de la comunitat xinesa, que nodriran l’espai del Centre de Congressos d’Andorra la Vella amb un total de 55 artistes inscrits. A més, la representació xinesa també tindrà presència al jurat del concurs Solo Sax, amb Xiaolu Zhang, professor i director d’estudis de jazz al conservatori de música de Xangai.

Els dos primers dies, el 28 i 29 de març, estaran dedicats a la celebració del concurs Youth Saxophone Competition, mentre que els següents tres dies, del 30 de març a l’1 d’abril, és quan es realitzarà la primera ronda del concurs Solo Sax Competition, amb més de 130 participants, dels quals els resultats dels saxofonistes que passen a la segona ronda es donaran a conèixer el mateix 1 d’abril.

Tanmateix, una de les novetats d’enguany és l’organització de dues xerrades. Una tindrà lloc el 2 d’abril a les 18.30 hores i serà a càrrec de Claude Delangle, titulada Les voies du saxophone, i la segona, l’endemà, 3 d’abril, a les 16 hores amb Nicolas Prost amb Les Répertoires oubliées. Segons l’organització, l’acte més destacat seran els Sax Awards el dia 4 a les 18 hores, que donarà lloc l’endemà a la gala de cloenda d’aquesta onzena edició amb l’entrega dels premis i el guanyador del concurs Solo Sax del 2024.

UNICEF TORNA A PARTICIPAR

L’Associació de Saxofonistes d’Andorra i Unicef Andorra repeteixen col·laboració per a la imminent edició del concurs. Com cada any, l’associació sense ànim de lucre fa realitat la festa de saxofon andorrana i el concurs internacional de saxofon andorrà. Com ja s’ha explicat, l’Andorra Sax Fest té com a objectiu oferir un producte molt complet als saxofonistes que arriben al concurs, amb classes magistrals, concerts i tallers disponibles per tal de tenir diversitat d’opcions. D’aquesta manera, el pròxim 31 de març, en el marc de la nova edició de l’Andorra Sax Fest, la recaptació en taquilla de les vendes del concert de Léna Ducros, la guanyadora del Premi Fimarge Solo Youth 2023, es destinarà íntegrament a Unicef Andorra.

tracking