ENERGIA

FEDA tanca el 2023 amb 23,77 milions en positiu

La ràtio d'endeutament se situa en un 12,9%

Oficina de FEDAFEDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

FEDA i les tres entitats filials, FEDA Ecoterm, FEDA Solucions i CTRASA, han aprovat els tancaments de comptes de l'any 2023. Com ja s'havia avançat, el grup FEDA ha tancat els comptes consolidats amb un resultat positiu, que finalment s'ha situat en 23,77 milions d'euros. Així mateix, les ràtios de liquiditat i d'endeutament presenten uns bons nivells, situant-se en 2,51 i 12,9% respectivament.

D'aquesta manera, FEDA, FEDA Ecoterm i FEDA Solucions han tancat en positiu, mentre que CTRASA registra un tancament en negatiu que es deu a un criteri comptable de com es comptabilitzen part dels ingressos de la societat.

Entrant al detall, el resultat positiu de FEDA matriu és el que té més pes, amb 23,6 milions d'euros en positiu. Aquest resultat es veu molt afectat per la volatilitat dels preus de l'electricitat en els mercats veïns, que enguany ha impactat positivament a causa del descens d'aquests.

Així, els ingressos d'explotació s'han situat en 94 milions d'euros, amb un resultat molt pròxim al que s'havia pressupostat, però tot i així afectat per una disminució global de la demanda d'electricitat el 2023. A més dels ingressos per la venda d'electricitat, la xifra de negocis de FEDA també ha crescut gràcies als ingressos provinents de la venda d'energia tèrmica a FEDA Ecoterm, que ha crescut un 47% gràcies a l'augment de clients i d'energia subministrada.

Pel que fa a les despeses d'explotació, en canvi, han evolucionat a la baixa i s'han situat en 70,45 milions d'euros. D'aquestes, la partida més significativa és la compra d'electricitat, que també s'ha reduït pel descens del consum i per la caiguda dels preus als mercats veïns. En canvi, dins de les despeses, la compra d'altres subministraments i les altres despeses d'explotació, com arrendaments i cànons i altres serveis professionals, han anat a l'alça.

tracking