SEGURETAT

La policia sanciona 27 empreses per immigració clandestina el 2023

Es tracta d'una de les xifres més altes registrades durant els darrers anys tenint en compte que el 2022 es va sancionar 26 societats

Agents de la policia.Arxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Cos de Policia ha sancionat fins a 27 empreses al llarg del 2023 després d'haver constatat que hi havia treballadors a la plantilla en situació d'immigració clandestina. Es tracta d'una de les xifres més altes registrades durant els darrers anys tenint en compte que el 2022 es va sancionar 26 societats, tot i que durant els anys de pandèmia, la xifra va baixar notablement fins a les 6 (2021) i les 13 (2020) sancions.

Entrant al detall de les dades facilitades per la policia, al llarg de l'any passat es van dur a terme controls a 97 empreses, on es va investigar la situació de fins a 350 persones. A banda dels 27 expedients sancionadors, també es van detectar 43 irregularitats, la majoria d'elles relacionades amb no tenir el permís d'immigració o per estar fent una feina tenint permís per fer-ne una altra.

Paral·lelament, la policia informa que els agents també han practicat durant el 2023 fins a 33 detencions relacionades amb falsificació o alteració de documents per obtenir el permís de residència i treball.

La immigració clandestina és una situació que es produeix quan un treballador arriba a Andorra per exercir alguna activitat professional sense estar degudament acreditat per fer-ho, o bé quan continua exercint l'activitat un cop el permís corresponent ha caducat. Quan es detecta aquesta situació, les autoritats emeten una sanció administrativa als responsables de l'empresa i 'conviden' l'empleat a abandonar el país.

tracking