ELS GUANYS SÓN UN 60% SUPERIORS ALS DEL 2022

Creand assoleix un benefici de 71 milions, un 60% més que el 2022

El grup va incrementar l’any passat el volum de negoci fins als 27.620 milions d’euros

El conseller delegat de Creand Crèdit Andorrà, Xavier Cornella.CREAND CRÈDIT ANDORRÀ

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El grup Creand Crèdit Andorrà ha tancat el 2023 amb un benefici de 71,3 milions d’euros, un 60,05% més que l’any anterior, i ha incrementat el volum de negoci fins als 27.620 milions, un 10,47% més respecte al 2022. L’any passat, Creand va tancar el pla estratègic 2021-2023 més d’un 14% per sobre dels objectius marcats pel que fa al volum de negoci, amb un creixement orgànic i inorgànic rellevant, tant en l’àmbit nacional com en l’internacional, continuant així la tendència ascendent dels darrers anys.

Els recursos de clients es van incrementar un 11,93% i van arribar a la xifra de 24.893 milions d’euros. La inversió creditícia es manté estable i es va situar en 2.727 milions.

Al voltant de 20 milions d’euros del total de benefici venen del negoci internacional i set milions, del negoci assegurador. Un cop integrades les adquisicions del negoci de Family Office de GBS Finance, al mercat espanyol, i de Vall Banc, a l’andorrà, el 2023 s’ha caracteritzat per la consolidació de les sinergies que han estat clau per al creixement del resultat obtingut. Una altra raó d’aquest increment de beneficis ha estat la recuperació dels tipus d’interès als mercats.

Aquests resultats continuen situant el banc en posició de lideratge a Andorra, tant pel que fa a la xifra de recursos de clients (9.539 milions), com a la d’inversió creditícia (2.415 milions). Aquest lideratge reverteix en el suport al desenvolupament de l’economia del país, al teixit empresarial i a les persones.

Les ràtios de solvència i liquiditat evidencien la solidesa de l’entitat. La ràtio de liquiditat (LCR) se situa al 155,92% i la de solvència, al 17,78% (16,04% CET1). Els fons propis s’han situat en 607 milions d’euros.

NOVA APP DE BANCA 'ONLINE' DE L'ENTITAT

Creand Crèdit Andorrà ha llançat una nova app de banca online. Creand Banca Online ofereix un canal digital d’operativa i relacionament pensat per a mòbil. Ofereix una navegació més àgil, més visual i personalitzable per facilitar les gestions financeres habituals. Des de dimarts, la nova aplicació està disponible a les plataformes de descàrrega d’iOS i Android. L’app Creand Banca Online brinda un alt nivell de prestacions digitals.

tracking