ESLLAVISSADA A CIUTAT DE VALLS

El rec del Solà es reobrirà aquesta setmana

El camí rodat que dirigeix als horts estarà tancat fins que sigui segur

Un gat al passeig del rec del Solà, que té l'accés prohibit als vianants.Fernando Galindo

detail.info.publicated
Neus Tomàs

Creat:

Actualitzat:

El rec del Solà reobrirà abans que acabi la setmana, segons va comunicar ahir el comú d’Andorra la Vella. El rec i el camí d’accés rodat que dirigeix als horts estan tancats per treballs de neteja i reconstrucció d’ençà que diumenge passat un roc de 180 tones i 100 metrescúbics caigués a gran velocitat per la canal de Bonavista afectant alguns cultius pròxims i el rec del Solà.

La via d’accés rodat als horts, que és un camí de terra, està clausurada perquè en caure l’esllavissada es van produir diversos desperfectes al paviment i al mur de pedra que aguanta el carrer. El comú, segons va indicar, està “treballant el més ràpid possible” per poder garantir un accés segur, però tal com van determinar des de la corporació “els treballs de reforma que estem fent seran temporals, per garantir que la gent pot passar de forma segura cap als horts, ja que per arreglar bé els desperfectes del camí haurem de contractar una empresa i això tardarà una mica a fer-se”. Al rec del Solà el roc va arrencar un fanal i va fer malbé una tanca de fusta.

Els veïns de la zona, en general, diuen que no se senten en perill gràcies a les xarxes de protecció. El Manuel, que fa vuit anys que cultiva un hort a uns 200 metres del terreny afectat, va explicar que “mai he tingut cap problema, no tinc por que passi res”, i el Joan, que també és hortolà, va afirmar que “sota les mesures de seguretat estic ben tranquil”. En canvi, la Liliana, que viu en un edifici que està sota la zona protegida per un mur de pedra, sí que té certes inquietuds, ja que va manifestar que “tinc por perquè encara que l’edifici estigui protegit si cau una pedra no es frenarà”.

El Manuel sortint del seu hort ahir.

tracking