LLEI D'HABITATGE

Valoracions positives sobre el projecte

Concòrdia i el Partit Socialdemòcrata veuen amb bons ulls les mesures presentades

Pere Baró i Susanna Vela al Consell General, amb Cerni Escalé al fons de la sala.Fernando Galindo

Publicat per
Roger Saladrigues

Creat:

Actualitzat:

El projecte de llei pel creixement sostenible i el dret a l’habitatge ha deixat unes bones sensacions entre els partits polítics de l’oposició. Els grups parlamentaris amb qui va poder contactar aquest rotatiu ho veuen amb bons ulls, a primera vista. El Partit Socialdemòcrata no veu malament la proposta, tot i que també va deixar clar que no disposa de tota la informació disponible per valorar-ho. “Ens falta molta informació que sostingui aquestes modificacions que han plantejat per acabar-ne de determinar l’amplitud”, va afirmar Susanna Vela, consellera general del PS. Des de la formació van explicar que no s’han reunit amb el Govern perquè els exposés en detall el projecte de llei. De moment, la posició de Vela és que “en la primera lectura no ens sembla malament, però que cal més justificació”. En relació amb la cessió dels pisos buits, va comentar que en altres països s’ha fet i que és “una mesura que suma, però que s’han de fer altres accions perquè amb una de sola no ens en sortirem”, va assenyalar.

Des de Concòrdia, Cerni Escalé va declarar que “ens alegrem que el Govern accepti el vincle entre la crisi de l’alça de preus de l’habitatge i la inversió estrangera”, i també va dir que “les mesures presentades les hem defensat des de la constitució de Concòrdia com a moviment”. El conseller no adscrit, Víctor Pintos, també va manifestar que l’executiu no li va explicar el projecte i va lamentar que primer es presentés als mitjans de comunicació.

El president del grup parlamentari de Demòcrates, Jordi Jordana, es va mostrar satisfet perquè la iniciativa ha de servir per evitar l’especulació. “És positiu, hi donem suport i ho compartim”, va analitzar Jordana. El polític va precisar que la llei servirà per “afavorir mesures de creixement sostenible i mesures que incrementin els pisos en el mercat, perquè el tema de l’habitatge és un problema”. Amb els membres d’Andorra Endavant no es va poder contactar.

tracking