PRESUMPTE INTRUSISME LABORAL

Filòsof i psicòlegs ja van xocar fa una dècada

El Govern va desestimar fa una dècada una causa del Copsia contra David Murías

Murías declarant a través del seu compte d'Instagram.@david_murias_filosofo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El filòsof David Murías, acusat d’intrusisme laboral pel Col·legi de Psicòlegs (Copsia), va explicar ahir en un comunicat a la xarxa social d’Instagram que fa una dècada ja va tenir una denúncia per part del Col·legi de Psicòlegs, la qual no va prosperar i l’executiu en va desestimar la causa en considerar que l’acusat no exercia pràctiques indegudes en l’àmbit de la salut mental. “Es va arxivar”, va dir Murías, que va escriure que s’ha de “defensar de les mentides que atempten contra la meva persona i la meva professió”. Per la manca de proves d’acusacions, el filòsof va explicar que “no hi ha proves d’intrusisme”.

Murías va sortir a l’esfera pública en saber-se que donava uns serveis que per a alguns professionals són propis de la psicologia al youtuber resident Torete, el qual va dir en una entrevista que recorria als seus serveis per buscar el creixement personal. Després de l’enrenou que va sorgir amb la denúncia pública del Copsia, ahir el filòsof va voler sortir al pas de les crítiques que l’acusaven d’intrusisme laboral en el món de la psicologia argumentant que els seus estudis corresponen a la seva ocupació i que no treballa amb eines corresponents a la psicologia. “Practico eines filosòfiques i d’altres disciplines”, va expressar, a més de demanar “respecte cap als meus clients”.

Murías va voler destacar que la seva trajectòria i els lligams amb diferents entitats públiques i privades del país són una prova que “estimo la meva professió”, i en el vídeo es va refermar en la seva posició dient que “treballo amb molts psicòlegs”. En aquest sentit, Murías va demanar “fer una diferència entre el col·legi i els psicòlegs, sobretot amb el seu president, l’Òscar Fernàndez”, fent palesa l’evident tensió entre tots dos.

Tanmateix, el filòsof va manifestar que “estic suficientment qualificat i capacitat i no han vingut a veure’m a consulta”, va etzibar en clara referència adreçant-se al Col·legi de Psicòlegs. Murías va finalitzar el comunicat denunciant el rebombori mediàtic i pronunciant que “no he fet res, se m’ha posat en una diana públicament”.

tracking