reportatge

“Tots som diferents i extraordinaris”

'El secret dels Ammis' és un projecte educatiu amb l’objectiu de sensibilitzar sobre les malalties minoritàries que afecten una part de la població.

Una pàgina del conte 'El secret dels ammis'.AMMA

detail.info.publicated
Neus Tomàs

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Malalties Minoritàries d’Andorra (AMMA) convida a reflexionar amb el conte El secret dels ammis, un projecte educatiu amb l’objectiu de sensibilitzar i visibilitzar les malalties minoritàries. Aquesta iniciativa “busca obrir un diàleg sobre la diversitat, l’empatia i el respecte”, ha explicat la vocal de l’associació i coautora del conte Núria Pablos.

Els protagonistes d’aquesta història són els nens de l’AMMA, herois i heroïnes que, amb l’ajuda de personatges com l’Mpàtik i el mestre Forti, han après a gestionar les seves emocions i han desenvolupat un superpoder, “tenen la capacitat de començar el dia amb un somriure”, ha comentat Pablos, que ha afegit que “la seva missió és ensenyar a la població a relacionar-se amb ells” perquè, com reflecteix la frase del llibre “tots som diferents, tots som extraordinaris”, han d’educar les persones perquè “vegin que ser tots diferents és el que ens fa únics”.

Amb il·lustracions encantadores i una trama envoltada de misteri, el conte ens porta a explorar com els familiars i les mateixes persones afectades per malalties minoritàries troben fortalesa i resiliència en el seu dia a dia.

Pablos destaca que aquesta iniciativa és un “projecte didàctic que va més enllà dels infants, ja que pretén conscienciar persones de totes les edats”; per això el conte va acompanyat d’una guia educativa dirigida als pares per abordar temes com l’empatia, l’acceptació de la diferència i la gestió emocional en família. A més, la història disposa d’una versió auditiva.

El secret dels ammis, obra creada per Núria Pablos, Tomàs Navarro i Meritxell Benito, és una crida a la consciència col·lectiva sobre les malalties minoritàries. De moment, la iniciativa “ha tingut molt bona rebuda” a la plataforma Verkami i a hores d’ara ja han aconseguit el seu objectiu, que era de 3.000 euros. La presentació oficial del projecte serà el dia 18 d’abril al Teatre de les Fontetes de la Massana.

tracking