TREBALL

Un miler de persones als tallers d'Ocupació el 2023

El 66% dels participants va obtenir la certificació de l’aprovat de les diferents formacions que el servei va impartir l’any passat

El Departament de Treball.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les formacions que ofereix el Servei d’Ocupació (SOA) van comptar l’any passat amb prop d’un miler d’inscrits. Es van registrar 647 persones als 59 cursos ocupacionals, els 33 tallers de capacitació van acollir 71 alumnes, i els 20 tallers adreçats a usuaris externs van comptar amb 225 inscripcions. Pel que fa als cursos ocupacionals, aproximadament el 66% del participants va obtenir la certificació. Els tallers de capacitació, al seu torn, preparen per a la recerca de feina ensenyant a elaborar el currículum o a presentar-se a una entrevisa de feina. L’activitat dirigida a usuaris externs és tasca de divulgació i informació en matèria d’ocupació mitjançant organismes i entitats del país, com ara a institucions penitenciàries, centres escolars, el centre d’orientació educativa i professional (COEP) o el comú d’Escaldes-Engordany, aquest darrer en el marc del programa Activa’t.

Segons les dades facilitades pel Govern, el nombre d’inscripcions va disminuir respecte al 2022, quan s’hi van acollir uns 1.050 usuaris. El servei justifica la davallada tant de l’oferta formativa com del nombre d’inscrits per “una millora de la situació del mercat de treball actual”. Aquell any es van impartir 84 cursos ocupacionals, als quals es van inscriure 919 persones. També es van impartir setze tallers de capacitació, sis dels quals adreçats a les persones inscrites al SOA, als quals van participar 47 inscrits, i deu adreçats a usuaris no inscrits al SOA, amb una inscripció de 91 persones.

Cal recordar que, l’any 2019, Ocupació va convocar un concurs per contractar empreses per a la realització dels cursos de formació organitzats pel servei i es van adjudicar formacions de capacitació en els àmbits laborals d’administració-comerç; entre d’altres, hostaleria, logística i altres cursos per al desenvolupament d’habilitats en ofimàtica, llengües i competències soft.

El SOA recorda que els anys 2020 i 2021 la situació derivada de l’emergència sanitària causada per la pandèmia del SARS-COV-2 va obligar a adoptar mesures que van impedir la realització de molts cursos previstos en format presencial. Tot i això, alguns, encara que “menys dels desitjats”, es van poder impartir en modalitat virtual, davant la imprevisibilitat de la situació sanitària.

NOUS CURSOS ENGUANY

El repte aquest any és mantenir la continuïtat de les diferents formacions; d’aquesta manera, cal destacar que, havent finalitzat el període de contractació que estableix la normativa en matèria de contractació pública, el servei està treballant en la licitació d’un nou concurs de formació. Aquest concurs té l’objectiu d’actualitzar el catàleg i oferir nous cursos d’acord amb les necessitats de les persones inscrites i la demanda del mercat de treball.

tracking