SANITAT

El pacte nacional de salut analitza les 170 aportacions que s’han rebut

Destaquen les que proposen millorar l’àmbit de l’assistència sanitària

La ministra amb els assistents a la reunió.

La ministra amb els assistents a la reunió.SFG

detail.info.publicated
Redacció / aNDORRA LA VELLA

Creat:

Actualitzat:

Les dues primeres reunions de treball per tal d’elaborar el document consensuat que esdevindrà el pacte nacional per a la qualitat, l’eficiència i la sostenibilitat del sistema sanitari han permès tractar les 170 aportacions al text inicial que ha rebut el ministeri de Salut les darreres setmanes.

A les dues trobades d’aquesta setmana, encapçalades per la titular de Salut, Helena Mas, han participat una cinquantena de representants dels diferents actors sanitaris i de les associacions implicades en aquest àmbit.

Entre les aportacions fetes destaquen aquelles que tenen com a objectiu millorar l’àmbit de l’assistència sanitària i les que busquen disposar de dades sanitàries que permetin tenir un sistema d’informació robust i fiable, per poder prioritzar i planificar les accions a dur a terme. La ministra ha valorat positivament les reunions, ja que han permès compartir les diferents visions sobre les propostes de millora i el millor encaix d’aquestes en el text final que esdevindrà el pacte nacional per a la qualitat, l’eficiència i la sostenibilitat del sistema sanitari.

L’objectiu és arribar a un document de consens que traci un full de ruta que després s’haurà d’implementar –amb mesures executives, per part del Govern, i mesures legislatives, per part del Consell General– per dotar de més resiliència el sistema sanitari, que sigui més eficient, més eficaç i perdurable en el temps. Com es va anunciar al gener, quan es va presentar a tots els actors el document inicial d’aquest pacte nacional, la metodologia de treball es basa a definir un document consensuat entre les parts, a través la celebració de reunions de treball, la signatura del mateix i el seguiment de les accions establertes en aquest per part dels actors implicats. Les reunions van tenir lloc dilluns passat i ahir.

tracking