CASS

El fons de reserva de les pensions guanya 35 milions al març

La guardiola de les pensions suma 1.725 milions i és una xifra rècord

L’edifici on hi ha la seu de la CASS.

L’edifici on hi ha la seu de la CASS.Fernanco Galindo

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El fons de reserva de jubilació de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) va tancar el mes de març amb un augment de 35 milions d’euros respecte als diners que hi havia a la guardiola de les pensions a final del mes febrer, que eren 1.690,3 milions d’euros.

Segons les dades publicades pel fons de reserva de jubilació, el dia 31 de març hi havia 1.725,09 milions a la guardiola de les pensions. Es tracta d’una xifra rècord perquè supera en més de 55 milions d’euros els diners que hi havia en aquest fons a final d’any, que eren 1.669,69 milions d’euros.

Respecte al posicionament de la cartera, té en renda fixa i monetària el 61,6% dels diners i en renda variable, el 30%. El 8,4% restant està en altres actius. L’evolució de la renda fixa continua marcada per les expectatives d’evolució de la política monetària per part dels bancs centrals i que actualment esperen les primeres baixades de tipus d’interès a l’estiu, segons va informar ahir el fons de reserva.

La rendibilitat de la cartera va ser de l’1,61% el mes de març i acumula un 2,84% en l’any. Els índexs de referència en renda variable han pujat un 3,89% i els de renda fixa un 1,13% durant aquest mes. L’entitat va apuntar que la rendibilitat acumulada a llarg termini supera la inflació andorrana, com estableix l’objectiu marcat per la llei.

tracking