VISITA DIPLOMÀTICA

Andorra i Lituània signen el Conveni de no doble imposició

En la visita oficial s’ha signat un acord de cooperació per a la reconstrucció d'un centre educatiu a Ucraïna

Moment de la signatura del conveni entre Andorra i Lituània

Moment de la signatura del conveni entre Andorra i LituàniaLaima Penek

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra d'Afers Exteriors, Imma Tor, es troben de visita oficial a Lituània. Segons ha informat Guillem Casal a la roda de premsa posterior al consell de ministres, la jornada de treball s'ha iniciat aquest matí a la capital lituana, Vilna, amb la reunió entre el cap de Govern i la primera ministra, Ingrida Šimonytė, durant la qual han compartit diferents àmbits de la cooperació bilateral, en especial en matèria financera. Els líders han tancat un acord per a evitar la doble imposició, que han signat els ministres d'Afers Exteriors de tots dos països, Gabrielius Landsbergis i Imma Tor, durant la trobada.

Els mandataris també han tractat l'actualitat internacional i aprofitant la visita oficial de la delegació andorrana, s'ha signat un acord de cooperació pel qual Andorra aportarà 15.000 euros al projecte de reconstrucció i restauració d'un centre educatiu ucraïnès, devastat a causa del conflicte bèl·lic a la zona.

Les dos delegacions també han abordat el procés d'aproximació d'Andorra a la UE, a través de l'acord d'associació, que ha de permetre la participació en el mercat interior de la UE tot respectant les particularitats i especificitats del país. En aquest sentit, les autoritats lituanes han compartit l'experiència del procés d'adaptació a la UE, 20 anys després d'esdevenir país membre, i com aquest pas va afavorir el desenvolupament econòmic i les relacions exteriors. També han abordat la sobirania energètica compartint l'experiència de Lituània com a país capdavanter en matèria de transició energètica.

tracking