MEDI AMBIENT

Millores a les depuradores del Pas i Canillo i es descarta ampliar la de Sant Julià

El Govern vol garantir el bon funcionament de les instal·lacions del nord amb un pressupost de 145.266,28 euros

Una delegació francesa visitant la depuradora del PasGovern d'Andorra

Publicat per
/ Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha adjudicat al consell de ministres millores a les estacions depuradores d’aigües residuals (EDAR) del Pas de la Casa i de Canillo amb l'objectiu d'augmentar la fiabilitat de les instal·lacions i garantir el bon funcionament. El pressupost aprovat ha estat de 145.266,28 euros.

L'Executiu recorda que la depuradora del Pas és la més antiga i considera "escaient" invertir en renovar-la i conservar-la. Entre els anys 2021 i 2023 es va adjudicar la substitució de totes les vàlvules pneumàtiques i dels actuadors pneumàtics corresponents als 5 biofors de primera etapa. Amb la nova adjudicació es vol refer el sistema pneumàtic i apostar per una reforma integral. A l’EDAR Nord Oriental, a Canillo, es projecta millorar la protecció de les bombes dosificadores de Sulfat Alumina. El Govern ha informat que l’adjudicació s’ha fet a la UTE OMS - SACEDE - STREICH - TECNISA.

El Govern no ampliarà la depuradora de Sant Julià

Ampliar l'estació depuradora d'aigües residuals (EDAR) de Sant Julià de Lòria no és ara per ara un projecte en ment per al Govern, ni tampoc disposar d'un nou centre a Encamp per reforçar el tractament de les aigües generades a Encamp, Escaldes, Andorra la Vella i Sant Julià. Tal i com s'inclou en la resposta de la demanda d'informació formulada per Pol Bartolomé, la depuradora va tractar l'any passat un total de 10.660.204 metres cúbics d'aigua, representant una mitjana diària de 29.206, i segons un estudi encarregat pel Govern, la instal·lació podria albergar un 75% més de càrrega.

tracking