SECTOR DEL MOTOR

Les matriculacions pugen a l’abril, però baixen un 14% en l’últim any

Les categories amb variacions positives són les de motocicletes i ciclomotors

Els vehicles en exposició a la Fira de la capital.

Els vehicles en exposició a la Fira de la capital.Fernando Galindo

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Les matriculacions de vehicles durant el mes d’abril han arribat fins a les 324, una xifra que tal com va publicar ahir el departament d’Estadística, representa un increment del 2,2% respecte de l’abril de l’any anterior. Durant aquest termini han tingut variacions positives els grups d’altres (11,1%), el de motocicletes i ciclomotors (7,4%) i el de camions i camionetes (3,2%). Per contra, el grup dels turismes (-0,5%) ha estat l’únic que ha presentat una variació negativa.

Si s’analitzen les dades acumulades des del mes de gener fins a l’abril, les matriculacions totals han estat 1.206, un 10,5% menys en comparació amb el mateix període de l’any anterior, en què es van matricular 1.348 vehicles. En aquest sentit, les categories amb variacions positives són les de motocicletes i ciclomotors (3,1%), els camions i les camionetes (22,7%) i el grup d’altres (3,1%). En canvi, el grup dels turismes continua presentant una variació negativa del 20,8% durant aquest termini.

Al llarg dels darrers dotze mesos, les matriculacions de vehicles han arribat fins a les 3.899, fet que suposa un descens del 14% respecte del període anterior, quan es van matricular 4.533 vehicles. D’aquesta manera, durant el darrer any només ha tingut una variació positiva el grup de camions i camionetes (15,4%).

Per tipus d’energia, durant el mes d’abril ha augmentat un 16,9% la matriculació dels vehicles de gasolina, mentre que els de gasoil han baixat un 22,1%. Quant als elèctrics 100%, se n’han matriculat cinc, deu menys que el mateix mes de l’any anterior. Pel que fa als híbrids, en termes globals s’han matriculat 47, quatre menys que l’any anterior, mentre que de vehicles sense carburant se n’han matriculat 12, és a dir, sis més que el mateix mes del 2023.

tracking