Junta de presidents

Informe desfavorable a la nova política retributiva de l'APDA

Recorden que la política retributiva dels càrrecs designats pel Consell General només la pot determinar la Sindicatura i en cap cas als càrrecs designats

Junta de presidents

Junta de presidentsConsell General

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

En el marc de les feines atribuïdes a la intervenció general del Consell General, i més concretament en la fiscalització de les entitats adscrites al parlament, la intervenció ha elevat un informe desfavorable a la Sindicatura relacionat amb la nova política retributiva que s'aplicaria al personal de l'Agència Andorrana de Protecció de Dades (APDA) a partir del mes de juny.

En aquest sentit, des del Consell General informen que cal diferenciar en dos grups entre el personal laboral de l'APDA. D'una banda, les persones que tenen una relació contractual amb l'agència, els salaris dels quals poden ser objectes d'una graella salarial establerta per la direcció de l'APDA. I de l'altra, la situació laboral de la directora i la inspectora que són càrrecs de designació política i, per tant, només correspon a la Sindicatura determinar-ne el salari. Un cop escoltada la junta de presidents, la Sindicatura aprovarà aquest dimecres la resposta a l'Agència Andorrana de Protecció de Dades recordant que la política retributiva dels càrrecs designats pel Consell General només la pot determinar la Sindicatura i en cap cas als càrrecs designats; i que no hi ha voluntat de modificar els salaris dels càrrecs designats pel Consell General, recordant que es van establir tot just ara fa dos anys.

Aquest ha estat un dels punts tractats per la junta de presidents dels quals ha informat el síndic general Carles Ensenyat, que també ha anunciat que s'ha acordat que el nomenament de Pere Pastor com a magistrat del Tribunal Constitucional s'aprovi en el ple previst pel 12 de setembre, ja en el nou període de sessions. Pastor substituirà en el càrrec al magistrat Dominique Rousseau que acaba el seu mandat.

A més, també s'ha informat que Andorra Recerca i Innovació presentarà les conclusions de l'estudi d'impacte de l'acord d'associació entre Andorra i la Unió Europea dilluns 10 de juny a les 12 hores. La presentació als consellers generals es farà en el mateix format que la lectura comentada de l'acord d'associació, per tant, es farà a l'hemicicle del Consell General en format privat, segons informen des del Consell General a través d'un comunicat.

tracking