Economia

Andorra Business destina 180.000 euros a la nova convocatòria de subvencions per a empreses

L'import màxim que s'atorgarà serà el 80% del cost dels serveis contractats fins a arribar a un límit de 6.000 euros per beneficiari

Judit Hidalgo, directora d'Andorra Business

Judit Hidalgo, directora d'Andorra BusinessAndorra Business

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els empresaris interessats a optar al programa de subvencions d'Andorra Business 2024 ja poden presentar les seves sol·licituds. En aquesta setena edició d'aquesta convocatòria adreçada a la petita i mitjana empresa andorrana, l'entitat destina una partida de 180.000 euros i l'import màxim que s'atorgarà serà el 80% del cost dels serveis contractats fins a arribar a un límit de 6.000 euros per beneficiari.

El 85% del pressupost es destinarà a l'atorgament de subvencions a beneficiaris amb una facturació inferior a 350.000 euros, mentre que el 15% restant serà per a beneficiaris amb una facturació d'entre 350.000 i 3 milions d'euros.

La directora d'Andorra Business, Judit Hidalgo, ha explicat que enguany "hem inclòs més serveis subvencionables amb l'objectiu de potenciar la sostenibilitat i els plans d'igualtat empresarial, a més de la internacionalització, la innovació i l'optimització dels negocis". Hidalgo que ha fet una crida als empresaris a aprofitar aquestes subvencions també ha recordat que en els darrers sis anys l'entitat ha destinat prop d'un milió d'euros en subvencions de les quals han pogut gaudir prop de 300 empreses del país.

En aquesta edició, hi haurà dues convocatòries. La primera que està oberta fins al 14 de juny i una segona convocatòria que s'obrirà el 2 d'octubre del 2024, si encara queda una partida de diners disponible.

Una trentena d'empreses del país es van beneficiar de les subvencions del 2023

Andorra Business va destinar més de 120.000 euros l'any 2023, en dues convocatòries a la primavera i a la tardor, per a projectes empresarials del país dels que es van beneficiar una trentena d'empreses. Les principals dotacions es van utilitzar per poder participar en fires internacionals, i per a la captació de nous clients i distribuïdors. I els sectors més reclamats van ser els que tenien relació amb la informàtica i les telecomunicacions (IT), la salut i el benestar, i els esports electrònics.

Els usuaris dels serveis i programes que ofereix Andorra Business els valoren amb un excel·lent

Les enquestes de satisfacció que elabora Andorra Business als usuaris i participants dels seus serveis mostren que la valoració dels programes realitzats l'any passat van obtenir una puntuació de 9 sobre 10. A més, el 94% asseguren haver millorat el seu negoci gràcies als coneixements adquirits i també valoren amb un 9 sobre 10 la professionalitat de tot l'equip de l'entitat. Una altra de les conclusions de l'informe mostra com el 96% recomanaria la tasca que es fa des d'Andorra Business i té la intenció d'assistir als futurs esdeveniments.

En aquest sentit, Hidalgo ha assenyalat que "estem molt satisfets per l'acceptació dels nostres programes i serveis que no només tenen l'objectiu d'impulsar els negocis sinó que també volen potenciar el creixement econòmic del país. Paral·lelament, volem agrair la confiança dels empresaris i emprenedors respecte a la feina que fem". L'any 2023 l'entitat va gestionar més de 600 projectes andorrans i d'inversió estrangera.

tracking