AGÈNCIA DE PROTECCIÓ DE DADES

Fre a l’augment de sou de Resma Punjabi com a cap de l’APDA

La junta de presidents considera que l’increment de sous correspon només a la Sindicatura

Un instant de la junta de presidents.

Un instant de la junta de presidents.Consell General

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La junta de presidents es va reunir ahir al Consell General per tancar el calendari de sessions previstes d’aquest període que finalitza el 15 de juliol. Un dels punts principals que es van tractar va ser en el marc de les feines atribuïdes a la intervenció del Consell General, més concretament, en la fiscalització de les entitats adscrites al parlament. Aquí, la intervenció general va elevar un informe desfavorable a la Sindicatura relacionat amb la nova política de salaris que s’aplicaria al personal de l’Agència Andorrana de Protecció de Dades (APDA) a partir del mes de juny, i en concret a la cap, Resma Punjabi. 

En aquest sentit, la junta va apuntar que cal diferenciar en dos grups entre el personal laboral de l’APDA. D’una banda, les persones que tenen una relació contractual amb l’agència, els salaris de les quals poden ser objecte d’una graella salarial establerta per la direcció de l’agència. I, de l’altra, la situació laboral de la directora, Resma Punjabi, i la inspectora de l’Agència Andorrana de Protecció de Dades, que són càrrecs de designació política i, per tant, només correspon a la Sindicatura determinar-ne el salari. Punjabi va explicar que cobra 45.000 euros i que la remuneració està molt per sota de la que percebia el seu antecessor al càrrec. 

Un cop escoltada la junta de presidents, la Sindicatura transmetrà demà la resposta a l’Agència Andorrana de Protecció de Dades recordant el següent: que la política retributiva dels càrrecs designats pel Consell General només la pot determinar la Sindicatura i en cap cas els càrrecs designats, i que no hi ha voluntat de modificar els salaris dels càrrecs designats pel Consell General, ja que van recordar que es van establir tot just ara fa dos anys i que encara estan vigents.

Per acabar, la junta de presidents va acordar la data d’una nova reunió que serà el pròxim dimarts 4 de juny a les quatre de la tarda.

PASTOR SERÀ NOMENAT EL 12 DE SETEMBRE

La junta de presidents va acordar en un altre punt del dia que el nomenament de Pere Pastor com a magistrat del Tribunal Constitucional s’aprovi en el ple previst pel 12 de setembre, ja en el nou període de sessions. Pastor substituirà en el càrrec el magistrat Dominique Rousseau, de 74 anys, que acaba el seu mandat. Rousseau va prendre el relleu com a magistrat en el lloc que Pierre Subra de Bieusses va deixar, després de vuit anys a l’organisme.
tracking