Medi Ambient

Nova aparició de l'os a prop del país

El ministre de Medi Ambient subratlla que s'està fent un seguiment exhaustiu i envia un missatge de tranquilitat a la ciutadania

Aparició de l'os al país
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un conductor ha enregistrat amb imatges la presència d'un os aquest matí en una zona de bosc a tocar de la frontera d'Andorra al terme d'Alins. El conductor ha penjat el vídeo al seu compte de X @JordiMotaa, al voltant de les 12:30 hores i assegura que es troba "a tocar del poble".

Cal recordar que el dilluns 6 de maig, el cos de banders va detectar un rastre d'os a la zona del Comapedrosa i va procedir a recollir una mostra de pèl, i el mateix dilluns a darrera hora el van poder observar i recollir les imatges que es van difondre a través de X. El seguiment va continuar el 7 de maig per part del cos de banders que es va desplaçar a la zona dels fets, el Serrat, amb l'objectiu de trobar-lo, quan van rebre l'avís d'un veí que el va poder enregistrar a la Cortinada. Des de llavors no havia tornat a aparèixer.

Al respecte, el ministre de Medi Ambient, Guillem Casal ha explicat que hi ha una comunicació bidireccional constant entre els Agents Rurals de Catalunya i el cos dels Banders del país. Així s'han pogut recollir mostres de pèl per fer una analítica i creuar els resultats amb les mostres recollides al país, de manera que es pugui determinar si aquest animal ha estat a les valls d'Andorra. Segons el ministre, s'està realitzant un seguiment exhaustiu de la presència de l'os, "ens avancem a l'arribada, el detectem i fem seguiment de la seva presència", ha afirmat.

Casal també ha recordat que mai hi ha un risc zero a la muntanya, però també ha volgut deixar un missatge de tranquil·litat sobre el comportament dels ossos que en general eludeixen la presència humana. En aquest sentit, també ha recordat que el ministeri ha posat a disposició de la ciutadania com s'ha d'actuar en el cas de trobar-se amb aquest mamífer.

tracking