ATUR

L’abril es tanca amb 336 persones a la recerca de feina

El departament de Treball.

El departament de Treball.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El mes d’abril es va tancar amb 336 persones a l’atur, una xifra que representa un 0,6% més que el mes anterior, mentre que és un 8,2% menor que el mateix mes de l’any anterior (366 persones). Segons les dades fetes públiques ahir per Estadística, el mes d’abril passat també hi havia 207 persones inscrites per a una millora laboral, amb una variació respecte al mes anterior del 13,4% menys i un descens encara més important, del 24,7%, respecte al mateix mes de l’any anterior. Dels 336 demandants en recerca d’un lloc de treball, un 27,1% són empleats administratius; un 19,3%, tècnics i professionals de suport, i un 18,5%, treballadors de serveis, restauració, protecció i venedors.

Pel que fa al nombre total de llocs de treball oferts, ascendia a 2.177, amb una variació mensual del 9,3%. Respecte al mateix mes de l’any anterior, la variació del nombre de llocs de treball oferts baixa un 9,6%.

Quant als demandants d’alta a final de mes, se n’ha calculat la mitjana. Durant els darrers dotze mesos és de 323 demandants en recerca i 245 en millora, que equival a unes variacions respecte al període anterior del 18,3% menys pel que fa als demandants en recerca i del 21,9% menys pels de millora. La mitjana mensual de llocs de treball oferts durant els darrers dotze mesos és de 2.290. En aquest sentit, hi ha un augment percentual respecte al mateix període anterior del 34,7%.

Segons les dades del departament de Benestar en l’últim dia del mes d’abril, dinou persones eren beneficiàries de prestacions econòmiques per desocupació involuntària. Un 57,9% se situen en el tram de 40 a 59 anys. La majoria són dones, un 63,2%. Per nacionalitat, un 63,1% són andorrans o espanyols.

tracking