TROBADA INSTITUCIONAL

Primera reunió entre Espot i l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni

Van tractar accions que s’estan impulsant en habitatge i mobilitat sostenible

Trobada entre Xavier Espot i Jaume Collboni.

Trobada entre Xavier Espot i Jaume Collboni.SFG

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern es va reunir ahir amb l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, per tractar experiències i les accions que estan impulsant en àmbits com l’habitatge, la mobilitat sostenible, la transició energètica i pel foment d’un turisme menys massificat i de més qualitat. El cap de Govern va traslladar a l’alcalde de Barcelona l’impuls que s’ha donat en els darrers anys a la cooperació transfronterera i de “bon veïnatge” amb la Generalitat de Catalunya, i va expressar la voluntat de fer extensiva aquesta col·laboració a l’ajuntament de Barcelona, ciutat amb la qual Andorra manté forts vincles culturals i socials. Collboni, per la seva part, va celebrar aquesta primera trobada que ha d’impulsar diferents vies de cooperació.

El cap de Govern, es va desplaçar a Barcelona per participar també al col·loqui organitzat per deba-t.org, una plataforma juvenil de la Universitat Pompeu Fabra dedicada al foment del pensament crític a través de taules rodones i debats.

En la seva intervenció, el cap de Govern va exposar a un centenar d’assistents diversos aspectes, com ara que l’aprovació de la Constitució va atorgar la sobirania al poble i va establir una separació clara entre el poder executiu, legislatiu i judicial, va reformar les institucions i va donar un estatut jurídic internacional a Andorra. Espot va incidir en els grans reptes de futur del país, en les prioritats del Govern en l’àmbit de les polítiques d’habitatge i de creixement sostenible, en les relacions amb els països veïns i la cooperació transfronterera. També va parlar de l’encaix amb la Unió Europea i l’estat de l’acord d’associació, que tal com va explicar ha de culminar amb l’acord d’associació negociat amb la Comissió Europea. En el torn de preguntes, els joves es van interessar per l’acostament a la Unió Europea.

tracking