ACCIDENT MORTAL

Els operaris de Caldes treballaven sense protecció prop del riu

Les obres es reprendran dimarts després d’aturar-se per la mort d’un treballador

Operaris de les obres de Caldes treballant el 2 de maig.

Operaris de les obres de Caldes treballant el 2 de maig.Fernando Galindo

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Setmanes abans de l’accident mortal que va acabar amb la vida d’un lampista que treballava a les obres de Caldes, els operaris van ser vistos a la vora del riu sense cap mena de protecció. A la imatge, que es va prendre el 2 de maig, 13 dies abans de l’accident, es veu dos treballadors pujats en unes escales sense casc ni cap mesura de subjecció que els protegeixi en cas de caiguda. Al fons, es veu un tercer home parat a la vora del riu, prop d’on l’empresa guardava alguns materials de construcció. Aquest diari va intentar contactar amb l’empresa encarregada de l’obra per preguntar sobre les mesures de seguretat que s’implementen en feines com aquesta, però no va poder parlar amb els responsables.

El fatídic dia, l’home de 57 anys es va precipitar a l’aigua fruit d’una caiguda accidental i sense que els companys que tenia a prop poguessin fer res per ajudar-lo. Aparentment, igual que a la fotografia, tampoc estava lligat amb cap subjecció que pogués aturar la caiguda. L’enorme força amb què baixava el cabal del Valira va arrossegar-lo immediatament i va ser determinant perquè l’accident acabés en tragèdia. Un cop es va alertar de l’incident es va posar en marxa un gran desplegament d’efectius dels cossos d’emergència per recuperar el cos de l’operari, que va ser repatriat a la ciutat lusitana de Guarda, el seu lloc d’origen.

ES REPRENEN LES OBRES

El comú d’Escaldes va confirmar que les obres es reprendran dimarts després de dos dies aturades pel dol al treballador i per les investigacions de la policia.

tracking