EDUCACIÓ

Mig miler d’infants prenen part al Congrés de ciència de l’UdA

Un moment del congrés.

Un moment del congrés.UDA

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Prop de 500 infants de primera ensenyança de tots els sistemes educatius del país van participar ahir al VII Congrés de ciència de la Universitat dels Infants. L’activitat, organitzada per l’escola d’educació de l’UdA, es va dur a terme al Centre de Congressos d’Andorra la Vella i va servir perquè els joves escolars mostressin els projectes científics en els quals han treballat durant el curs.

En total, es van presentar tretze projectes, de dotze escoles diferents, de temàtiques tan diverses com els volcans, el tabac, la força dels ponts o el magnetisme, i es van mostrar invents com una màquina expenedora, una incubadora d’ous de gallina o un tren levitant, entre d’altres. Els infants van ser guiats en tot moment per estudiants de Ciències de l’educació de l’UdA, que van ser els encarregats de conduir l’acte.

El Congrés de ciència de la Universitat dels Infants s’ha reprès enguany després de diversos cursos sense dur-se a terme a causa de la pandèmia de la covid-19 i, posteriorment, del tancament del Centre de Congressos lauredià. Aquest any ha estat el primer congrés amb participació de tots tres sistemes educatius del país, ja que s’hi ha incorporat el sistema francès, que s’ha sumat a l’andorrà i l’espanyol, que ja havien estat presents en edicions anteriors.

La Universitat dels Infants és un projecte de responsabilitat social universitària que vol apropar-se a la societat per promoure l’interès per la ciència i la recerca entre els escolars, tot superant les barreres i els estereotips sobre la inaccessibilitat del saber científic.

tracking