REPORTATGE

El tovalló més car

El tros de paper on Leo Messi va firmar el primer contracte amb el Barça s’ha subhastat per 890.000 euros després d’estar anys a Andorra.

El tovalló on es va firmar l’acord.

El tovalló on es va firmar l’acord.

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El tovalló més car de la història. Vuit Pilotes d’Or, 833 gols, 43 títols col·lectius, quatre Champions, una Copa Amèrica i un Mundial han servit perquè el primer contracte entre Leo Messi i el Barça, que es va firmar en un tovalló, se subhasti per 890.000 euros.

La peça estava custodiada feia anys en una caixa forta de Crèdit Andorrà i pertanyia a l’agent Horacio Gaggioli, que la va subhastar en línia a través de la casa Bonhams, que ja feia uns mesos que l’exhibia, en els darrers temps a París, Nova York i Londres, tal com informen els mitjans espanyols.

En el tros de paper figura la data de 14 de desembre del 2000, quan Messi tenia 13 anys, i la signatura amb bolígraf blau de Carles Rexach, en aquell moment secretari tècnic de l’entitat. Un document que representa el primer contracte entre el Barça i Messi, en avançada al format oficial. La història diu que Messi havia fet una prova amb el club blaugrana dos mesos abans, però no havia rebut resposta oficial de l’entitat sobre el seu futur. Davant d’això, es va celebrar una reunió el desembre del 2000 al Club de Tennis Pompeia entre Carles Rexach, i els representants de futbolistes Josep Maria Minguella i Horacio Gaggioli, que va amenaçar de dur-se el jugador a un altre equip si no s’oficialitzava un contracte. Per evitar-ho, es va improvisar el document subhastat ahir i que va iniciar la que va ser una de les associacions més importants de la història del futbol. Tres anys després d’aquesta signatura, el 2006, Messi va debutar oficialment al que seria el club de la seva vida, on va passar 21 anys que li van servir per guanyar-se un lloc a l’olimp dels esports i per ser considerat per molts el millor jugador de la història.

Després de la reunió, el tovalló va quedar-se en mans de Gaggioli, i el maig del 2017 va arribar al país quan el representant de futbolistes va instal·lar-se a Andorra. Llavors va quedar custodiat en una caixa forta a Crèdit Andorrà fins que l’argentí va decidir subhastar-lo a través de Bonhams.

tracking