Seguretat Social 

El fons de reserva de pensions baixa en 21 milions a l'abril

La guardiola de les jubilacions se situa en 1.703 milions 

Evolució del Fons de reserva de jubilacions

Evolució del Fons de reserva de jubilacionsFRJ

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El rendiment del Fons de reserva de jubilació (FRJ) ha estat negatiu durant el mes passat. La guardiola per pagar les pensions acumulava a finals d'abril 1.703,64 milions, el que representa una caiguda de 21,45 milions en comparació amb el total que hi havia a finals de març, segons l'actualització feta pública avui. La suma del mes març va arribar als 1.725,09 milions, amb un increment de 35 milions, que situava el fons en nivells rècord. 

Els gestors del fons indiquen que l'abril ha estat un mes de caigudes "tant en la renda fixa com en la variable", que ha tingut com a conseqüència la pèrdua de 21 milions d'euros que seria efectiva si ara mateix s'hagués de retirar el capital del fons. La rendibilitat de la cartera de les pensions durant l'abril ha estat d'un -1,23%, l'acumulada d'aquest any es queda en un 1,58% i la dels últims dotze mesos se situa en un 7,61%. El fons de reserva especifica que els índexs de referència en renda variable han baixat un -2,35% i els de renda variable un 1,12%.

La cartera dels diners acumulats per pagar les pensions estan invertits en un 62,7% en renda fixa i monetari, un 29,3% en renda variable i un 7,9% en altres actius.  

Els motius del rendiment negatiu han estat el repunt de la inflació i les bones dades de l'economia dels Estats Units "que han fet retardar les expectatives de baixades de tipus d'interès de la Reserva Federal i ha provocat increments de tipus", assenyalen des del FRJ. Els gestors de la guardiola de les jubilacions destaquen que la rendibilitat acumulada a llarg termini supera la inflació andorrana, tal com fixa la llei que s'ha de complir. La rendibilitat assolida des del 2012 quan el fons tenia 912,4 milions ha estat del 33,01%, i en aquest mateix període l'IPC acumulat s'ha enfilat al 21,71%. 

tracking