Comerç

Les vendes a les grans superfícies augmenten prop d'un 12% al març

El sector alimentari és el que més ha crescut 

Les vendes a les gran superficíes van a l'alça

Les vendes a les gran superficíes van a l'alçaAgències

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

L'índex general de vendes de les grans superfícies comercials va incrementar-se un 11,8% durant el mes de març si es compara amb les dades del mateix mes del 2023, segons publica el departament d'Estadística. Les xifres totals indiquen que la categoria de l'alimentació va experimentar una variació positiva del 12,3%, mentre que la resta de productes van créixer un 10,5%.

Pel que fa a les variacions intermensuals, l'índex general corresponent al març mostra una variació positiva del 8,9%, tenint en compte que es tracta de les dades originals i que no descompten factors estacionals ni els efectes de calendari.

En relació amb l'índex de vendes a preus constants, és a dir, un cop eliminat l'efecte dels preus, al març va augmentar un 7,4% respecte al març de l'any anterior. Pel que fa a la categoria d'alimentació, va incrementar-se un 9%, mentre que l'índex relatiu a la resta de productes va tenir una variació positiva del 5,4%. La magnitud dels índexs respecte de la mesura a preus corrents disminueix per l'efecte negatiu dels preus.

D'altra banda, des d'Estadística s'assenyala que l'índex d'ocupació de les grans superfícies del comerç al detall va incrementar-se un 1,7% en comparació amb el mateix mes de l'any anterior, mentre que si es compara amb el mes de febrer, es registra una caiguda del 3,2%. En aquest sentit, el 63,8% del personal correspon al gènere femení i el 36,2% restant al masculí.

tracking