Educació

Llum verda per convertir en conservatori l’Institut de Música d’Andorra la Vella

El reglament aprovat també inclou la normativa que hauran de seguir les escoles oficials

Roda de premsa de presentació del nou marc legal de música.

Roda de premsa de presentació del nou marc legal de música.SFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aprovat el nou reglament de creació del conservatori de música i de les escoles oficials de música. A partir d'ara, l'Institut de Música d'Andorra la Vella es podrà convertir en un conservatori oficial enguany, ja que compleix tots els requisits normatius per esdevenir-ne, així ho han explicat el secretari d'Estat d'Educació i Universitats, Josep Anton Bardina, i el coordinador de l'Institut de Música d'Andorra la Vella, Jordi Sabata.

Aquesta nova normativa actualitza la legislació vigent en aquest àmbit, per garantir que els ensenyaments musicals oficials de nivell no superior compleixen amb els estàndards i garanties de qualitat. Concretament, el reglament aprovat preveu que una institució o organisme que vulgui esdevenir escola oficial hagi d'impartir com a mínim un dels dos nivells d'estudis de música (elemental o mitjà) i que els plans d'estudi de les formacions ofertes siguin oficials, és a dir, que hagin estat aprovats pel ministeri encarregat de l'educació. Així mateix, s'estableix que per a poder ser Conservatori de Música és necessari impartir els tres nivells de música (bàsic, elemental i mitjà) i que les formacions del nivell elemental i mitjà, siguin oficials, és a dir, que els plans d'estudi estiguin validats pel ministeri encarregat de l'educació.

Bardina ha explicat que aquest canvi de normativa és important perquè les institucions dels països veïns puguin reconèixer els centres de música andorrans. "En el cas d'Espanya i França, els centres es diuen conservatoris i, per tant, era necessari crear la figura del conservatori en la normativa andorrana".

Per la seva banda, Sabata ha assegurat que "estem molt contents que els esforços que s'estan realitzant a tots nivells donin els seus fruits i, particularment, puguem començar a treballar amb el reconeixement de l'Institut de música – ara Conservatori – perquè es puguin convalidar els estudis tant amb la resta de centres docents del país com amb els països veïns".

El nou text també estableix les proves d'accés als nivells elemental i mitjà, estableix les vies d'obtenció de les qualificacions oficials així com el procés de sol·licitud i expedició d'aquestes qualificacions.

Les proves d'accés

El període d'inscripcions a les proves d'accés comença demà 22 de maig i finalitza el 2 de juny. La publicació de les places disponibles sortirà del 3 al 5 de juny. I el 10 i 11 de juny es comunicarà la resolució de les reclamacions, així com la publicació definitiva dels candidats admesos a les proves d'accés. Finalment, les proves es faran els dies 17 i 18 de juny.

tracking