Cultura

Loreto Urraca presenta el llibre 'Entre Hienas' a l'Ambaixada d'Espanya

L'acte tindrà lloc el 28 de maig a les 19 hores a la Sala d'Exposicions

Seu ambaixada d'Espanya a Andorra

Seu ambaixada d'Espanya a AndorraANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L'ambaixada d'Espanya a Andorra i l'extensió de l'Institut Cervantes de Tolosa organitzen la presentació del llibre 'Entre Hienas', de l'escriptora Loreto Urraca, llicenciada en filologia hispànica, així com la projecció del documental 'Pedro Urraca, cazador de rojos'.

'Entre hienas' és una biografia exhaustiva basada en documents inèdits, cartes i diaris, en la qual l'autora revela la col·laboració clau del seu avi, Pedro Urraca, policia espanyol i agent de la Gestapo, en la persecució de nombrosos republicans espanyols exiliats a França durant l'ocupació nazi.

A més, el relat examina la història de Antoinette Sachs, una jueva i pintora que va ser amant de Jean Moulin. La seva trobada amb Urraca podria haver influït en el tràgic destí d'aquest heroi de la resistència francesa.

El llibre també posa en relleu les experiències dels republicans espanyols, els jueus i els membres de la resistència, els qui van ser víctimes de la repressió totalitària.

El documental, produït per Quindrop en col·laboració amb TVE, TV3 i IB3, és una rigorosa recerca històrica sobre la vida d'aquest personatge. Així mateix, proporciona la perspectiva crítica de la seva neta, qui denúncia al seu avi amb dignitat i humilitat, rebutjant el seu llegat.

L'acte tindrà lloc a la sala d'exposicions de l'ambaixada d'Espanya a Andorra el proper dimarts 28 de maig a partir de les 19 hores.

tracking