Política

El PS reclama la gratuïtat dels certificats que emet Govern

El grup parlamentari entra una bateria de preguntes sobre el pagament que es demana des de l'Administració

La consellera general del PS Susanna Vela

La consellera general del PS Susanna Velafgm

detail.info.publicated
 Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

La presidenta suplent del Grup Parlamentari Socialdemòcrata i consellera general, Susanna Vela, ha entrat una pregunta sobre el pagament per obtenir un certificat que es demani a l'Administració General. Vela ha demanat l'explicació del cobrament que actualment es fa a Tràmits per tal d'emetre els documents que els ciutadans demanen. 

Els socialdemòcrates detallen que es requereix pagament per emetre documentació pública, certificats d’origen i procedència animal, d’autorització de sortida d’infants del territori nacional, de no deutors, d’escolaritat, d’inscripció escolar, de comerç o societat, de nacionalitat o de societats amb recerca d’arxiu.

En aquesta mateixa línia, Vela ha sol·licitat conèixer els preus i l'actualització d'aquestes tramitacions, ja que el registre actual data del 5 de març de 2008, així com el termini de lliurament dels certificats i la data en la qual aquests seran gratuïts. 

Actualment, la població "s'ha de desplaçar per trobar algunes certificacions", quan aquestes "haurien d'estar disponibles telemàticament", mantenen des de la formació parlamentària.

tracking