DISPOSITIU DE SUPORT

Una vintena de voluntaris de la Creu Roja col·laborarà als Jocs Olímpics

L’expedició andorrana ajudarà en tasques de socorrisme el seu homòleg francès

Les oficines de la Creu Roja.

Les oficines de la Creu Roja.Arxiu

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una vintena de voluntaris entrenats en tasques de socorrisme es desplaçaran a França per als Jocs Olímpics que tindran lloc a la capital francesa del 26 de juliol a l’11 d’agost. Ho va explicar el director de la Creu Roja Jordi Fernández en declaracions al Diari on va destacar la gran feina que el cos fa per l’ONG. El 2023, la Creu Roja va cobrir 410 dispositius de prevenció que van suposar més de 5.000 hores de feina voluntària. Fernández va voler destacar el treball ofert pels socorristes, “que cada vegada es troben amb més esdeveniments que ens exigeixen més”, va remarcar el director de l’entitat. Pel que fa a altres activitats que abordaran els treballadors no contractats de la Creu Roja, Fernández va afegir que “també ens estem preparant per als Jocs dels Petits Estats, que tindran lloc l’any que ve i també hi serem presents”.

“Cada vegada es troben amb esdeveniments que ens exigeixen més”Jordi Fernández, Director de la Creu Roja

Els voluntaris continuen sent un pilar fonamental de l’entitat. L’any passat l’ONG va comptar amb 295 persones que van aportar 11.769 hores de feina no remunerada dividides entre totes les activitats de la Creu Roja. Aquesta xifra va suposar un 11,91% més que el 2022, tot i tindre una trentena de voluntaris menys al tancament de l’any. Al maig d’enguany, la xifra ha continuat creixent i ja es col·loca “per sobre de les 300 persones”, segons va apuntar Fernández.

Els voluntaris de la Creu Roja també s’encarreguen de tasques d’acompanyament a la gent gran com pot ser el programa Sempre Acompanyats, que s’encarrega d’oferir suport a la gent gran en la seva lluita contra la soledat. Sobre aquesta iniciativa, Fernández va fer una crida que s’hi sumi més gent per cobrir l’alt nivell de demanda.

tracking