Llei de protocol i cerimonial

Regulació per a la creació de la Cancelleria Nacional i les Condecoracions

La Creu dels Set Braços i l'Orde de Carlemany són els reconeixements de més alt rang que pot atorgar el Principat

Condecoracions

CondecoracionsSFGA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha aprovat el reglament  que permetrà la creació de la Cancelleria Nacional i el Registre de Condecoracions d'Andorra així com els reconeixements de més alt rang que pot atorgar el Principat: la Creu dels Set Braços i l'Orde de Carlemany.

Segons ha explicat Casal en roda de premsa, la Cancelleria Nacional i el Registre de Condecoracions és l'òrgan nacional integrat al ministeri d'Afers Exteriors que s'encarrega de l'organització del sistema d'honor, així com el registre, la gestió, l'adquisició i la tramitació de les condecoracions. 

Respecte als reconeixements, la Creu dels Set Braços és la condecoració de més alt trang que atorga l'Estat, mentre que l'Orde de Carlemany és una distinció honorífica destinada a persones físiques o jurídiques, nacionals o estrangeres que hagin realitzat serveis rellevants a l'Estat andorrà.

Creació de tres nous títols en l'àmbit de la informàtica

El consell de Ministres també ha aprovat la creació de tres títols estatals de diploma professional avançat en l'àmbit de la informàtica. Concretament en administració de sistemes informàtics en xarxa, en desenvolupament d’aplicacions multiplataforma i en desenvolupament d’aplicacions web. Els nous diplomes avançats tenen una durada de dos cursos i corresponen a un cicle curt, previ a un primer cicle universitari.

tracking