EDUCACIÓ SUPERIOR

L’UdA es prepara per al pacte amb Europa

El nou rector pren el relleu de la universitat amb l’acord d’associació i el diàleg com a pilars

El fins ara rector, Miquel Nicolau, i el nou màxim responsable de la universitat, Juli Minoves, en l’acte d’ahir.

El fins ara rector, Miquel Nicolau, i el nou màxim responsable de la universitat, Juli Minoves, en l’acte d’ahir.Fernando Galindo

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El nou rector de la Universitat d’Andorra (UdA) va jurar el càrrec ahir amb dos pilars fonamentals per tirar endavant la institució: l’aproximació a Europa per promoure l’externalització i el diàleg. Juli Minoves, que va prendre el relleu de Miquel Nicolau al capdavant de l’entitat, va destacar la importància d’establir un pla d’accions per estudiar les oportunitats i els reptes que l’acord d’associació implicarà per als estudiants en cas de ser aprovat. De la mateixa manera, el rector va destacar que la universitat “ha de conèixer de primera mà les implicacions de l’acord i estar preparada per adaptar-s’hi”, per tal de cobrir les necessitats que puguin sorgir.

Parlament del nou rector de la Universitat d’Andorra.

Parlament del nou rector de la Universitat d’Andorra.Fernando Galindo

“L’UdA ha de conèixer de primera mà les implicacions de l’acord”Juli Minoves, Rector UdA

El nou rector també va remarcar la importància de la comunicació durant el seu període al capdavant de l’UdA, subratllant que és “un moment per parar i pensar una mica com afrontarem el programa”, amb l’objectiu d’assolir un model de gestió conjunta. Pel que fa a l’externalització, la finalitat és atreure més estudiants estrangers i convertir la universitat en un “referent” internacional, va explicar Minoves.

“Confio en Minoves i sé que portarà a la universitat grans èxits”Raquel Nicolau, Exrector UdA 

La millora de les instal·lacions de la universitat també es troba a l’agenda del nou rector. Minoves va destacar l’ampliació del campus de la universitat i la residència dels estudiants, que s’està treballant conjuntament amb el comú de Sant Julià de Lòria i que seran projectes que s’hauran d’afrontar durant el mandat actual.

“Minoves és la persona idònia per la seva trajectòria professional”Xavier Espot, Cap de Govern

El nou rector vol col·laborar amb els altres aspirants que es van presentar al càrrec. Minoves va plantejar en declaracions als mitjans la possibilitat d’organitzar una reunió amb tothom qui es va presentar a rector “per analitzar les iniciatives que portaven”, ja que va apuntar que “moltes eren bones”.

El rector sortint, Miquel Nicolau, va desitjar sort al seu substitut durant l’últim discurs al capdavant de la institució i va apuntar que “tinc plena confiança en el seu lideratge i sé que continuarà portant a la nostra universitat cap a grans èxits”. Nicolau es va acomiadar després de nou anys al càrrec afirmant que “haver estat rector de l’UdA ha estat el cim de la meva carrera”.

El cap de Govern, Xavier Espot, va agrair en el seu discurs la tasca del rector sortint i va destacar tota la feina feta en els nou anys al capdavant de l’UdA. Sobre el rector entrant, Espot va dir que Minoves “és la persona idònia per la seva trajectòria professional i el coneixement del món universitari que ha adquirit en institucions de tot el món”.

tracking