Investigació

Un laboratori andorrà obté el certificat per fabricar medicaments de teràpies avançades

L'empresa Cellab haurà de seguir la normativa europea

El laboratori Cellab té les seves instal·lacions a Sant Julià de LòriaFernando Galindo

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El laboratori andorrà Cellab ha rebut el certificat per fabricar medicaments de teràpies avançades, segons ha informat l'empresa en un comunicat. Els productes que la biofarmacèutica fabriqui a partir d'ara hauran de complir els estàndards de la Normativa de Correcta Fabricació o GMP (per les sigles en anglès de Good Mannufacturing Practices). L'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris (AEMPS) serà l'encarregada d'acreditar el compliment de la normativa.

L'atorgament d'aquest segell permet a Cellab formar part "d'un reduït grup d'empreses" a Europa que estan autoritzades per fabricar aquests tipus de medicaments, segons ha assegurat el CEO de l'empresa, Alexandre Marfany. I també podran participar en "el canvi de paradigma" que suposen les teràpies avançades en el tractament de malalties complexes o amb un pronòstic crònic, un fet que els fa "sentir orgullosos", ha afegit Marfany.

Actualment, l'empresa participa en el desenvolupament d'un medicament de teràpia cel·lular que es basa a fer servir les cèl·lules de mesènquimes al·logèniques -que es troben en teixits embrionaris- per un assaig clínic, el qual s'està duent a terme en diversos hospitals del territori espanyol i es troba en la fase II.

Cellab també està fabricant medicaments dirigits a la immunoteràpia o la producció de teràpies cel·lulars més modernes.

El laboratori és també conegut perquè l'any 2019 va obrir la possibilitat de donar cordó umbilical del seu banc privat a tercers. L'empresa va afirmar que la sang que contenia aquesta part extreta als parts facilita els trasplantaments arreu del món, ja que els usuaris poden emmagatzemar la sang al banc privat, però també posar-la a disposició d'altres a la World Marrow Donor Association (WMDA), als Països Baixos.

Finalment, el laboratori andorrà destaca pel seu desenvolupament dins de l'àmbit de les empreses biotecnològiques i equips de recerca.

tracking