CONSELL DE MINISTRES

Grifols serà qui decidirà si tira endavant el laboratori

Casal defensa que “res” els ha fet canviar de posició i fa una crida a esperar a la reunió

Guillem Casal en la roda de premsa d’ahir.

Guillem Casal en la roda de premsa d’ahir.SFGA

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El projecte del laboratori a Ordino de la multinacional Grifols està en una situació d’impàs en espera d’un cop d’efecte que, segons tot fa indicar, hauria de venir de la farmacèutica per desembolicar una negociació la resolució de la qual, fins fa poc més d’una setmana, Govern donava per segura. L’element clau serà la reunió entre les parts negociadores del consell d’administració d’Andorra Business i l’equip de la farmacèutica, que formen part de l’estructura societària del projecte, del qual el 80% és de l’empresa i l’altre 20% de l’executiu. Una reunió la qual encara no se situa en cap data concreta, però que serà “pròximament”, tal com va indicar ahir en la roda de premsa posterior al consell de ministres el ministre portaveu. Guillem Casal va defensar la posició de l’executiu tot expressant que “no hi ha res que ens hagi fet canviar de posició”, tot i que va reconèixer que “ara és el moment de mirar si seguim encarrilant-lo [el projecte] de la mateixa manera, si s’ha de fer algun canvi o quines són les intencions de la multinacional en aquest cas”, atès que “fa més d’un any que hi estem treballant”.

“Ara és el moment de saber quines són les intencions de la multinacional”Guillem Casal, Ministre portaveu 

El portaveu va remarcar que Andorra Business “no pot prendre una decisió de forma unilateral” perquè les decisions s’han de prendre d’acord amb la resta de membres que formen part de l’estructura societària. “S’han de fer els tràmits interns i traslladar-los a la resta de membres que participen en el consell d’administració de la companyia”, va apuntar. Tot i això, Casal va deixar en mans del consell d’administració de l’agència de promoció econòmica del país la magnitud dels possibles canvis que es puguin produir sobre l’objecte del projecte i va instar, novament, a fer les reunions “pertinents” per “analitzar les possibilitats” i a actuar amb “concert i ordre”.

L’afer del centre de recerca de l’empresa catalana va retornar a la palestra dimarts amb unes declaracions del cap de Govern, en què obria la porta a aturar la continuïtat del projecte, i va situar en la reunió del consell d’administració d’Andorra Business la decisió definitiva. “A Govern no li correspon prendre cap decisió”, va dir.

700.000 euros a entitats per impulsar projectes socials

Projecte Vida, que percebran ambdues prop de 12.680 euros. Els diners a Trana EM van destinats a tallers multidisciplinaris, centrats en qüestions neurocognitives, de ioga adaptat i de teràpia ocupacional a pacients amb esclerosi múltiple, mentre que el de Projecte Vida és bicèfal: per una banda, es fomenta una campanya de sensibilització i divulgació de l’estigma social de les addiccions i, per l’altra, s’ajuda persones amb problemes d’addicció i el seu entorn.

Altres entitats que reben l’ajut són l’AMMA, l’ADVVA, Gos-SOS i Marc GG. També Autea, que tindrà subvenció en tres projectes diferents per a persones amb autisme.
tracking