Cossos Especials 

La policia demana arribar a 300 agents aquesta legislatura

El cap de Govern, Xavier Espot, ha defensat que la inversió en el cos "és constant"

Acte d'honor a la bandera avui en la celebració de la patrona del cos de policia

Acte d'honor a la bandera avui en la celebració de la patrona del cos de policiaFernando Galindo

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El director de la policia, Bruno Lasne, ha demanat més inversió i recursos en el discurs que ha fet durant la celebració de la patrona del cos, Santa Maria Auxiliadora. Lasne ha sol·licitat arribar als 300 efectius abans que acabi la legislatura, xifra que queda lluny dels 256 que formen el cos avui dia – un objectiu a què la ministra d'Interior, Ester Molné, no creu que s'hi pugui arribar. Fins ara, Lasne s'haurà de conformar amb les tres noves places d'agents que s'obriran i els vuit agents en formació per a aquest 2024. 

El cap de Govern, Xavier Espot, que ha presidit l'acte central de la diada amb la ministra de Justícia i Interior, Ester Molné, ha manifestat que la seguretat és "tret identitari" i un bé preuat entre la ciutadania i ha posat en relleu que "l'esforç de Govern en inversió en la policia és constant". En aquest sentit, Espot ha comentat que el principal actiu del cos són les persones que l'integren, i que no només compta el creixement en xifres sinó també en el capital humà dels que ja formen part del cos.

Les imatges de la festivitat

Tanmateix, Lasne ha llançat xifres que evidencien aquesta necessitat d'ampliar el cos, com són que hi ha un policia cada 337 residents i un altre cada 36.000 turistes. A més, ha comentat que el 2023 es van detenir 1.025 persones, es van fer 540 denúncies, es van cometre 4.200 infraccions penals i la policia es va veure implicada en 1.650 actuacions.

Una agent interpreta l'himne nacional

Una agent interpreta l'himne nacional

La festivitat ha començant a les deu del matí amb la missa oficiada pel Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, a l'església de Sant Esteve d'Andorra la Vella. Els agents han fet després l'acte d'honor a la bandera i la presentació d'armes i especialitats a la plaça del poble i l'acte central ha estat a l'auditori del Centre de Congressos de la capital amb els parlaments, l'homenatge als jubilats, el lliurament d'insígnies i condecoracions. A l'acte hi ha assistit representants de totes les institucions i dels cossos especials nacionals i estrangers que treballen amb la policia.

tracking