SENSIBILITZACIÓ

Jornades sobre dispositius de recerca per a desaparicions

El Govern adreça la iniciativa a bombers, policia i Protecció Civil

Trini Marín saludant els agents.

Trini Marín saludant els agents.SFGA

Publicat per
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El ministeri d’Afers Socials i Funció Pública ha organitzat, amb la col·laboració de l’Associació Andorrana per la Malaltia d’Alzheimer, unes jornades centrades en els dispositius de recerca de persones desaparegudes adreçades a efectius de bombers, policia, Protecció Civil i banders, així com als agents de circulació dels comuns i el servei d’envelliment i salut del SAAS.

La iniciativa, que compta el suport de cossos de seguretat catalans, es divideix en formacions i en taules rodones per compartir experiències. Així doncs, l’objectiu és reforçar els coneixements dels agents del país implicats en aquest tipus d’actuacions i, a la vegada, posar en comú procediments amb professionals veïns. Les jornades s’emmarquen en el pla nacional sociosanitari per a la gent gran, que preveu l’impuls d’accions de sensibilització.

L’activitat, que té lloc a les dependències de l’associació a Andorra la Vella i que s’estendrà fins avui, va començar ahir al matí amb una xerrada per part dels bombers de la Generalitat de Catalunya. La conferència es va centrar en els dispositius de recerca de persones desaparegudes, especialment en zones forestals. La ministra Trini Marín, la secretària d’Estat d’Afers Socials, Ester Cervós, i el secretari d’Estat de Funció Pública, Marc Cornella, van assistir a aquesta primera part del dia. El dia d’ahir va continuar amb una taula de debat.

tracking