MALESTAR PER L’INFORME DE SAINT-AMANS

Montaner diu que el Govern té “pànic” per temor al ‘no’

La formació política veu en la reacció de l’executiu por a un vot negatiu

L’acte de presentació a Andorra de l’informe de Gide.

L’acte de presentació a Andorra de l’informe de Gide.Fernando Galindo

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

La presidenta d’Andorra Endavant, Carine Montaner, no va poder ahir contenir la indignació per l’informe que Pascal Saint-Amans ha elaborat per al Govern per contradir el contingut d’un altre que Gide va fer per al grup parlamentari que presideix. En un comunicat, la formació manté que va encarregar l’informe “sense la intenció de construir un contrainforme ni de formular crítiques públiques”. Unes conclusions que van ser exposades pel professor associat de Política Fiscal a l’HEC París i antic director del Centre de Política i Administració Fiscal de l’OCDE, Pascal Saint-Amans, qui va declarar que el resultat de l’estudi encarregat pel grup parlamentari se “centra a ofegar les conclusions positives i factuals sota consideracions sovint teòriques”.

AE sosté que el Govern, “en pànic davant les intencions de vot al referèndum, intenta desesperadament desviar l’atenció amb polèmiques de poca envergadura, orquestrades via contrainformes”, i afirma que “els atacs a l’informe sobre l’acord són la prova del seu impacte i de la por de l’executiu”. Un fet que des d’AE defensen que s’ha seguit en el mètode de Gide, “que prioritza l’acció constructiva i el respecte a les institucions”, apuntalant que “allunyar-se dels debats estèrils i improductius amb finalitats de propaganda dubtosa i descrèdit d’altres forces polítiques”.

Pel que fa a les acusacions sobre l’acord i la conformitat a la Constitució, Andorra Endavant afirma que “és crucial” recordar que l’informe de Mònaco ha reconegut l’absència de contradicció flagrant entre l’acord i la Constitució. No obstant això, per dissipar qualsevol dubte, “l’informe Gide Andorra, igual que a l’informe Gide Mònaco”, recomana que només una decisió judicial pot confirmar aquesta conformitat. “Si el Govern està tan segur d’ell mateix, que recorri a la Justícia per obtenir aquesta confirmació”, repta el grup que lidera Montaner. Respecte a l’horitzó més proper, AE afirma que “estarem llestos per abordar aquests debats amb els nostres experts preparats per al debat respectuós basat en arguments”.

tracking