Cultura

El Thyssen presenta una plataforma de promoció del talent local

L’espai del vestíbul es posa a disposició d’artistes vinculats amb les escoles d’art i les associacions locals, per acollir les seves exposicions de forma temporal.

'Vitrina artística' la proposta que impulsa el museu

'Vitrina artística' la proposta que impulsa el museuMuseu Carmen Thyssen

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Museu Carmen Thyssen Andorra presenta la 'Vitrina Artística', una plataforma dinàmica que celebra i promou el talent artístic local. Per aquesta iniciativa, l’espai del vestíbul es posa a disposició d’artistes vinculats amb les escoles d’art i les associacions locals, per acollir les seves exposicions de forma temporal.

L’objectiu del museu és, a través d'aquest programa, convertir-se en una 'vitrina' per als talents locals, oferint una plataforma de visibilitat durant dos períodes d’exposicions: els mesos de juny a agost i els mesos de setembre a novembre.

El responsable d’organització i adjunt a la gerència, Martí Pons, exposa que “utilitzar l’espai museístic com una eina per promoure l’art del país, continua amb la feina que des de fa anys està duent a terme el museu, prioritzant les sinergies amb entitats i artistes locals. El projecte està plantejat per oferir un espai perquè artistes contemporanis puguin promoure la seva feina”.

Per escollir l’artista responsable de la primera exposició al vestíbul, es va fer una convocatòria oberta a tots els artistes i associacions del país. Es van rebre una vintena de projectes que combinaven pintura, fotografia, collage, entre altres tècniques.

La primera exposició anirà a càrrec de Jean-Paul Cuberes, que presenta obres que formen part de dues col·leccions anomenades ‘Gaia’ i ‘Origen’. Segons el mateix artista les dues col·leccions poden semblar antagòniques, però representen la vida: el principi i el final en un cercle sense fi.

Per la seva banda, la responsable dels projectes artístics i educatius, Charline Bony, exposa que “en el cas de l’obra de Jean-Paul Cuberes aporta en l’àmbit estètic la possibilitat de fer entrar més art abstracte al museu, oferint encara més dinamisme i versatilitat en el discurs artístic d’enguany”.

La inauguració tindrà lloc el dimarts dia 4 de juny, a les 18 hores, al vestíbul del Museu Carmen Thyssen Andorra i es podrà visitar gratuïtament fins al 25 d’agost.

tracking