Economia digital

Denunciat un empresari resident per vendre NFT de Ronaldinho suposadament falsos

Un jutjat de Barcelona ha obert una causa per la creació de 2.200 tokens de l'exjugador del Barça

Una captura d'un dels NFT que s'ofereixen al web Shirtum

Una captura d'un dels NFT que s'ofereixen al web Shirtum

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El jutjat número 6 de Barcelona ha obert una causa per investigar a un empresari resident al país que hauria creat 2.200 NFT -Non Fungible Tokens- fraudulents de l'exjugador del Barça, Ronaldinho, segons ha publicat el mitjà de comunicació espanyol Crónica Global. La plataforma assegura que el demandant sol·licita treure les unitats que s'ofereixen al web Shirtum perquè aquestes són una còpia, especificant que ell és el creador dels NTF originals.

Segons el text publicat a Crónica Global, l'empresari "exiliat" a Andorra, hauria cedit l'empresa al seu fill i al seu soci. La mateixa plataforma espanyola apunta que els empresaris defensen la legalitat dels tokens i afirmen que es tracta "d'una obra col·lectiva" de més de 200 elements en la qual han participat empresaris i artistes del territori espanyol.

Tanmateix, el mitjà espanyol afirma a la publicació que els impulsors haurien posat més de 2.000 NTF per un preu de 400 euros cadascun, i manifesta que l'autor denunciat hauria cobrat uns 12.000 euros al mes.

OpenSea, una de les empreses pioneres al mercat dels NTF ja ha retirat els Dinhos -nom amb el qual han bategat els valors digitals de Ronaldinho-. Ara, els lletrats han demanat despenjar els NTF que s'ofereixen a la plataforma Amazon Web Services com a mesura cautelar. Finalment, la informació publicada per Crònica Global apunta que podrien haver-hi prop de 3.000 persones afectades, en cas que el magistrat arribés a concedir la denúncia.

Els NFT, Non Fungible Tokens

Els Non Fungible Tokens, més coneguts com NFT, són unitats de valor dels bens artístics digitals. Aquests es poden adquirir en diverses plataformes que oferten productes NFT i són actius únics, que no són intercanviables ni perden el seu valor. 

Es tracta d'un valor digital que, tot i generar certa polèmica per generar una economia digital paral·lela, cada cop és més habitual veure que s'oferten aquests tokens.

tracking