Concurs d'escriptura

Increment dels participants en els premis Sant Jordi de l'ambaixada espanyola

El certamen d'enguany ha registrat 200 noves participacions

La consellera d'Educació de l'Ambaixada d'Espanya a Andorra, María Dolores López Sanz, i l'ambaixador d'Espanya a Andorra, Carlos Pérez-Desoy durant la presentació dels XLII Premis Sant Jordi 2024

La consellera d'Educació de l'Ambaixada d'Espanya a Andorra, María Dolores López Sanz, i l'ambaixador d'Espanya a Andorra, Carlos Pérez-Desoy durant la presentació dels XLII Premis Sant Jordi 2024ANA/M.R.

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El nombre d'alumnes que s'han presentat enguany a la 42a edició dels Premis Sant Jordi 2024, organitzats per l'ambaixada d'Espanya al Principat d'Andorra, ha augmentat considerablement fins a arribar als més de 850, uns 200 participants més que l'any passat, segons ha apuntat aquest dimecres l'ambaixador d'Espanya a Andorra, Carlos Pérez-Desoy, durant una roda de premsa. 

"També hi ha hagut una important presència femenina. De fet, el nombre de nenes que hi han participat és força més elevat que el de nens" ha puntualitzat, Pérez-Desoy, qui també ha destacat la qualitat del disseny del cartell d'enguany. "Per a nosaltres és una fita sempre important perquè, com sabeu, són els premis de literatura més antics del Principat i això ens sembla una dada a tenir en compte i a valorar molt positivament particularment en un moment en què, com sabem, vivim una pressió molt important pel que fa a la cultura audiovisual i això indubtablement ho pateix la cultura escrita" ha afegit l'ambaixador.

A l'acte també ha assistit la consellera d'Educació de l'Ambaixada d'Espanya a Andorra, María Dolores López Sanz, qui ha comparegut acompanyada de la coordinadora dels premis, ha assenyalat que, com cada any, es va fer una convocatòria que inclou diferents especialitats (narrativa, poesia, teatre i assaig) i idiomes (castellà, català, portuguès, francès i anglès). "La major presència de textos d'enguany són en castellà en primer lloc i en català en segon lloc" ha puntualitzat, López. A més, també s'ha informat que el jurat dels premis -en els quals hi han participat alumnes dels tres sistemes educatius- ha comptat enguany amb la presència del poeta Manel Gibert i de l'escriptora Mariona Bessa.

L'acte oficial tindrà lloc aquesta tarda a les 19 hores a la Sala d'Actes del Centre de Formació Professional d'Aixovall, amb la presència de diverses personalitats del Principat, com el mateix ambaixador espanyol, la representant de Portugal en assumptes d'educació, Filipa Soares, el representant de BOMOSA Fundació, Turi Mora, i els escriptors Iñaki Rubio i Mario Chumenea, entre d'altres.

tracking